Активісти попередили депутатів про наслідки за перетин «червоних ліній»

29 серпня активісти громадської ініціативи «Захисти Україну» передали звернення до новообраних народних депутатів з окресленими «червоними лініями», перетин яких, за словами учасників ініціативи, може призвести до російського реваншу та демонтажу державності.

WhatsApp Image 2019-08-29 at 10.52.00

Активісти наголошують, що за перші 100 днів президентства Володимира Зеленського новою владою неодноразово було озвучено наміри про перегляд курсу країни та реформ, здійснених протягом 2014-2019 рр., зокрема – перегляд декомунізації, люстрації, мовних квот на телебаченні та й всього закону про мову, а також здійснено дії, які послаблюють позиції країни в протистоянні з Росією.

WhatsApp Image 2019-08-29 at 10.52.00(1)

Також у «Захисти Україну» відзначають, що тенденції, які наближують російський реванш, перед початком роботи нової Верховної Ради тільки посилюються: зокрема, ліквідовано комітет у справах ветеранів, представникам проросійської партії «Опозиційна платформа За життя» партія «Слуга народу» готова віддати керівні посади в 15 комітетах й навіть посаду віце-спікера.

В зв’язку з цим активісти вимагають:

Припинити практику спроб перегляду здобутків Революції Гідності.

Звільнити з державних посад осіб, які своєю діяльністю несуть шкоду національній безпеці, зокрема – Главу Офісу Президента Андрія Богдана та прес-секретаря Президента Юлію Мендель.

Вжити дисциплінарні дії щодо народних депутатів Бужанського та Дубинського за їх антиукраїнські висловлювання.

Розпочати реальний процес притягнення до відповідальності осіб, причетних до переслідувань учасників Революції Гідності, підтримки російської агресії та інших дій, що несуть загрозу національній безпеці, зокрема – Андрія Портнова, Віктора Медведчука, Юрія Бойка та інших.

«Якщо перетин «червоних ліній» з боку влади буде тривати, ми вживатимемо всіх заходів, аби для порушників швидко настала жорстка політична та кримінальна відповідальність», – йдеться у зверненні до депутатів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа