Активісти Азова проти колишніх прокурорів на посадах в Одесі

Цивільний корпус при полку Азов позиціонує себе в Одесі як команда рішучих, вольових, активних людей, що бажають змінити стан нашої країни на краще та побудувати нову могутню державу. Завзяття активістам цього громадського об’єднання не бракує. Це вони ще раз продемонстрували у суботу, 27-го листопада, провівши пікет під стінами Одеської ОДА. Мета акції – висловити рішуче невдоволення результатами прокурорського конкурсу, котрий саме цього дня завершився.

На своїй сторінці ВКонтакті азовці дали оцінку цьому конкурсу. За їхніми словами, після 2-го етапу конкурсу зовнішні кандидати, які мали б створити основу керівного складу оновлених прокуратур і які показали найкращі результати, фактично були позбавлені можливості стати переможцями. За підсумками 4-го етапу відбулись незвичайні метаморфози – після абсолютно суб’єктивної співбесіди комісія перемістила зовнішніх кандидатів у рейтинговій таблиці донизу на непрохідні місця. Натомість чимало старих прокурорських ділків, які під час третього етапу потрапили в категорії «непридатний» та «повністю непридатний», були підняті на лідируючі позиції. Тож прозорість, чесність і об’єктивність, що зазначалися Петром Порошенком, Давидом Сакварелідзе та Міхеїлом Саакашвілі як основні принципи проведення даного конкурсу, на практиці виявилися лише популізмом.

«Ми не просимо, ми вимагаємо від Саакашвілі й Сакварелідзе не допустити призначень за результатами 4-го етапу конкурсу, організувати проведення повторної публічної співбесіди зі всіма претендентами з використанням поліграфа і провести визначення кандидатів виключно в порядку формування об’єктивних рейтингових списків» – заявив на мітингу голова Одеського осередку цивільного корпусу Азов Олег Сімашко. Він вказав на фальсифікацію результатів конкурсу на прокурорські посади, який тривав упродовж двох місяців.

Його підтримали інші виступаючі. «Реформа прокуратури – конкурс чи договірняк?» – запитували вони. Головна ж вимога протестуючих – не допустити перетворення реформи у фарс.

Міхаїл Саакашвілі не вийшов до учасників акції. А вони горіли бажанням нагадати йому обіцянки про «недопустимість призначень на посади районних прокурорів Одеської області «старих» керівників». За його словами, нинішня прокуратура – це інстанція, якій менш за все довіряють українці, бо вона все більше «нагадує фотомисливця, який ловить, фотографує і відпускає». «Люди просять спалити прокуратуру!», – з пафосом заявляв одеський губернатор.

І ось тепер, коли конкурс завершився, стало відомо, що стара прокурорська мафія залишилася майже недоторканою. Тож на своєму мітингу азовці висловили недовіру конкурсній комісії, відповідальній за відбір кандидатів, а водночас і губернатору області Міхаїлу Саакашвілі, слова якого розійшлися з ділом.

Сергій Горицвіт

На світлині: пікет азовців біля Одеської ОДА.

1 Пікет азовців біля Одеської ОДА

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа