Активісти нагадали Президентові, за зо боровся Майдан

Сьогодні, в день інавгурації новообраного Президента України активісти Євромайдану разом із Русланою звернулися до Петра Порошенка із набором пропозицій та вимог.
Зокрема, громадська ініціативи “Євромайдан SOS” закликала Президента виконати основний девіз Майдану “Права людини понад усе” та стати реальним гарантом дотримання прав і свобод людини.

Активісти пояснили, що, на їх думку, це мало б означати:

“1. Налагодити постійний діалог із правозахисною спільнотою та створити консультативну раду з питань дотримання прав людини при Президентові України; зважувати кожну ідею реформи та кожну законодавчу ініціативу на відповідність принципу фундаментальних прав людини;

2. Здійснити ефективні заходи для забезпечення нормальних умов життя та належної реабілітації усім групам людей (“звільнені з полону”, “травмовані”, “вимушені переселенці”), які постраждали під час подій в Криму та на Сході України; виступити з ініціативою ухвалення відповідного закону про статус внутрішніх переселенців;

3. Стимулювати проведення об’єктивного розслідування та притягнення до відповідальності винних у злочинах як під час Євромайдану, так і в ході “неоголошеної війни” на Сході для попередження таких злочинів у майбутньому; сприяти залученню міжнародних інституцій та громадськості до таких розслідувань через створення спеціальної групи в рамках Генеральної прокуратури.

4. Послідовно здійснювати політику для зміцнення державної незалежності, відновлення правопорядку та припинення насилля на Сході, повернення окупованого Криму;”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа