Активісти ДОНБАСSOS просять допомогти звільнити з полону правозахисника Олександра Кудінова

Волонтери ініціативи Донбас SOS, яка займається питаннями евакуації із зони бойових дій, наданням гуманітарної допомоги та розселенням внутрішньо переміщених осіб, опублікували на своєму сайті звернення «до всіх людей доброї волі» з проханням посприяти звільненню з полону правозахисника Олександра Кудінова. Кудінов був захоплений в полон бойовиками «ДНР» на одному з блокпостів у Донецьку кілька днів тому. Наразі він утримується в будівлі СБУ.
Активісти у відкритому зверненні наголошують на тому, що Олександр Кудінов «безстрашно їхав у такі місця, про які більшість із нас боялася навіть думати. Своїми силами, ні у кого не просячи допомоги, абсолютно безоплатно, без піару він вивіз з-під «Градів», «Смерчів» і «Тюльпанів» сотні людей».
Донбас SOS наголошує на тому, що Кудінов намагався рятувати всіх - незалежно від політичних поглядів і того, куди саме ця людина воліла виїхати - до Росії чи на територію інших областей України.
«У Олександра була тільки одна мета - щоб людина залишилася живою і неушкодженою,» - наголошується в зверненні, яке завершується закликом до всіх, хто здатен вплинути на звільнення Олександра Кудінова – зробити це.
«Впевнені, він врятує ще не одне життя. Але спочатку МИ повинні зробити все щоб врятувати ЙОГО!» - заявляє Донас SOS.
Повний текст заяви – на сайті організації за посиланням
http://donbasssos.org/post_20141003_01_ru/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа