Акцію біля посольства РФ на підтримку п’ятьох кримських татар, затриманих в окупованому Криму

У неділю, 5 вересня, активісти біля посольства РФ в Києві провели акцію на підтримку п’ятьох кримських татар, яких затримали в окупованому Криму 3-4 вересня. Учасники розгорнули плакати з написами: «Ні репресіям в Криму», «Руки геть від Qirimli», «Путін – вбивця», «Qirim bu Ukraina» та інші.
240475271_2984474348499262_1011509204001098135_n
☝️ «Якщо у всіх цивілізованих країнах правоохоронні органи захищають людей від свавілля, бандитизму і злодійства, то в окупованому Криму все з точністю до навпаки. Саме силовики вриваються в будинки порядних людей по серед ночі, виламують двері, лякають маленьких неповнолітніх дітей і позбавляють їх батьківської турботи, грабують людей накладаючи на них штрафи», – вважає Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Eskender Bariiev.
🔽 Нагадаємо 🔽
📍 3-4 вересня в окупованому Криму, в будинках кримських татар Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеінова, Асана Ахтемова та Нарімана Джелял пройшли обшуки. Силовики вилучили техніку та відвезли чоловіків з собою.
📍 4 вересня, російські силовики в окупованому Криму затримали 40 осіб, які хотіли дізнатися про долю п’ятьох кримських татар. Їх оштрафували на 30 000 рублів.
📍 Пізніше стало відомо, що Нарімана Джеляла і двоюрідних братів Азіза та Асана Ахтемова підозрюють у «пособництві диверсії». Окупанти стверджують, що вони причетні до пошкодження газопроводу в селі Перевальному Сімферопольського району Криму.
📍 Ельдара Одаманова відпустили після обшуку, але пізніше його повторно затримали і склали на нього адміністративний протокол за «непокору поліції». Доля Шевкета Усеінова залишається невідомою до сих пір.

Кримськотатарський Ресурсний Центр

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа