Aкція «Зігріті добром» для дітей захисників України приїхала в Карпати (+ фоторепортаж)

Зігріті добром-Сколе1

30 вересня 2017 року акція «Зігріті добром», яку було розпочато в березні 2017 року із Городоцького району, відбулася у смт Славське Сколівського району.

Зігріті добром-Сколе2

Після Городоччини, Золочівщини, Турківщини, а також Кам’янка-Бузького і Стрийського районів, команда волонтерів і благодійників вирушила на Сколівщину, аби «зігріті добром» дітей учасників АТО та із багатодітних сімей – жителів Сколівщини.

Зігріті добром-Сколе3

Як завжди, акцію підтримала Львівська обласна державна адміністрація, зокрема, департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку в особі керівника Романа Кокотайла та його заступника Романа Жука, надавши автобуси для перевезення групи волонтерів і артистів.

Зігріті добром-Сколе4

Завдячуючи організаційній підтримці із боку Сколівської РДА, захід розпочався і вдало пройшов у селі поміж Карпат на Львівщині. Звісно, важливу місію із підготовки та проведення цього масштабного дійства взяв на себе й координатор соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну» в Сколівському районі Ростислав Отенія. Саме завдяки злагодженості дій усіх учасників акції, понад сотня дітей із різних сіл Сколівщини провели незабутній день із майстер-класами, розвагами, концертом і подарунками!

Зігріті добром-Сколе5

Як завжди, розпочалася акція «Зігріті добром» із серії майстер-класів, які провели для діток постійні учасники – волонтери. Народна майстриня Ірина Гнилякевич розповіла своїм підопічним про техніку виконання квілінгу, а ще – навчила робити оригінальні листівки, які кожен малюк зможе подарувати своїм найріднішим!

Зігріті добром-Сколе6

Ще один майстер-клас провела волонтер проекту «Мій тато захищає Україну» Наталія Пашинська. Керамічні картини, а також жабки, грибочки, квіточки – такі декоративні предмети за допомогою фарб і пензлів швидко перетворилися на довершені витвори мистецтва, на яких свою фантазію втілили маленькі учасники акції.

Зігріті добром-Сколе7

Із особливим зацікавленням діти спостерігали за уроком майстрині Інни Бас, яка їх навчала оздоблювати вазони в стилі декупажу. За годину малюки прекрасно освоїли цю техніку, власноруч створивши неймовірної краси вази.

Зігріті добром-Сколе8

Майстриня Оксана Близняк, яка є також постійною учасницею проекту, навчила дітей із Сколівщини робити вироби із фетру. Дітвора із великою цікавістю спостерігала за своєю майстринею, яка із матеріалу вправно робила декоративні гаманці. І, що найважливіше, то в результаті такого заняття у кожної дитини вийшов красивий виріб, який стане окрасою їхніх портфеликів.

Зігріті добром-Сколе9

Ще один майстер-клас провела відома майстриня Леся Бучко. Жінка навчала дітей творити кулінарні шедеври – оздоблення із мастики для тортів і випічки. І не дивно, що цей майстер-клас зібрав чи не найбільшу кількість дітей, які із радістю творили своїми рученятами солодку оздобу.

Зігріті добром-Сколе10

Вперше до проекту долучилася компанія студентів-стоматологів. Навчаючись у Львівському національному медичному університеті імен Данила Галицького, майбутні лікарі продемонстрували для діточок, як правильно доглядати за зубами і ротовою порожниною, розповіли, які продукти є корисними, а які шкідливими для здоров’я.

Зігріті добром-Сколе11

Інша частина програми акції складалася із концерту, організованого партнером проекту – директором радіо «Лемберг» Мар’яном Гуменним. Перед дітьми виступили Евеліна, Анна Ласкар, Роман Рамус, а також гурт «Just Beatbox Lviv», виконавці якого водночас провели для дітей цікавий майстер-клас, навчаючи їх творити музику без музичних інструментів.

Зігріті добром-Сколе12

Велику танцювальну програму представили перед маленькими глядачами їхні однолітки – танцюристи із Дитячого театру танцю «Левеня» від 58-го Будинку офіцерів (м. Львів). Ці запальні дівчатка і хлопчики вклали у кожен танець свою любов і позитив, які вони із щирістю подарували діткам із Сколівщини.

Зігріті добром-Сколе13

Завершальним номером програми акції «Зігріті добром» став виступ добре відомого на Львівщині і далеко за її межами, а також неймовірно веселого і життєрадісного клоуна Пуні (Ренат Вовк із Шоу-дуету «РенОкс»), якого так полюбили і діти, і їхні батьки! Розваги стали ще більше приємними для дітей, адже вони отримували під час різноманітних розіграшів від Пуні безліч подарунків.

Зігріті добром-Сколе14

Пазли, портфелики, м’ячики, зошити, книжечки, горнята, водичку «Спортик» від «Моршинської», сертифікати на відвідування вистави в дельфінарії «Оскар» та багато іншого передали для діточок учасників АТО та із багатодітних сімей партнери соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну».

Зігріті добром-Сколе15

Серед них: Міжнародний благодійний фонд «Жертвам війни в Україні», Волонтерська організація «Книжкова сотня», Львівська майстерня карамелі, ринок «Шувар», Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», видавничий дім «Освіта-центр», видавництво «Свічадо».

Від соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну» щиро завдячуємо кожному, хто разом із нами долучається до добрих справ для не однієї тисячі діточок!

Окремо завдячуємо керівництву та колективу ресторану «Максим» у смт Славське, які смачно почастували команду волонтерів, а також усіх діточок, які приїхали на це свято добра!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа