Акція “Повернімо Харкову меморіальну дошку Шевельова!”

25 вересня у Харкові було по-варварськи знищено меморіальну дошку професору Шевельову, котрий є одним з найбільш яскравих українських науковців та мислителів ХХ століття.
Громадськість вимагає негайного відновлення меморіальної дошки професору Шевельову.
 
Приходьте самі та приводьте друзів у суботу, 28 вересня, о 12.00 до пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі (Київ, метро Контрактова площа).
Мета акції:
1. Показати, що громадськість не згодна з таким вандалізмом і вимагає негайного відновлення меморіальної дошки Шевельова у Харкові!
У рамках акції буде проведено збір підписів за відновлення меморіальної дошки та притягнення винних до відповідальності.
2. Привернення уваги до цієї події.
Головне, не дати цьому забутися, поміж сотень інших неподобств. Меморіальна дошка потрібна не Шевельову, а нам усім передовсім. Спільнота, яка дозволяє плюндрування над пам’ятниками своїх світочів, мало на що здатна. І це наш обов’язок, зробити все можливе, щоб дошку відновили.
3. Популяризація творчої спадщини Юрія Шевельова (Шереха)
У рамках акції відбудеться читання та  поширення уривків творів Шевельова, публічне обговорення кроків у відповідь, зокрема, можливість створення on line ресурсу з працями Шевельова.
Для довідки: подібна історія вже траплялася в Харкові з меморіальною дошкою Йосипа Сліпого, ще одного «фашиста». І цю дошку таки відновили. Тому все в наших руках!
Організатор акції – Ганна Салій
098 441 35 87
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа