Акція «Освіта все вище і вище!»

tabachnik-fuck-off

6 червня

13:00

площа перед пам’ятником Івану Франку

м. Львів

Львів’яни вимагають у Дмитра Табачника пришвидшити процес «покращення» освіти. Покращення вже торкнулося багатьох сфер життя українців. Освіта ж поки, що страждає від громадського спротиву діям владних реформаторів.

Якою буде вища освіта після постійного «реформування». Міністерством освіти і науки? Як можна буде вступити у ВНЗ та отримати диплом? Яким буде навчальний процес у ВНЗ після «покращення»? Це важко передбачити, проте можна підтримати ті кроки міністра Табачника, які вже на шляху до впровадження.

Активісти громадянського руху «Відсіч» нагадують, що зараз відбуваються приховані бої за законопроект «Про вищу освіту». Пропонований провладними депутатами законопроект передбачає звуження автономії ВНЗ, залежне студентське самоврядування, необов’язкову виплату стипендій, навіть якщо студент добре вчиться. Окрім того, підвищує навантаження на викладача, унеможливлює викладачу займатись науковою роботою, віддаляє нашу освіту від європейських стандартів, чим робить випускника нездатним конкурувати на світовому ринку. А також уможливлює корупцію при вступі та узаконює підняття ціни для контрактників впродовж навчання.

«Останніми днями нас насторожила інформація у ЗМІ про те, що незрозумілими та незаконними діями міністра освіти один із найстарших університетів Східної Європи залишився без ректора. Під загрозою у цьому ВНЗ опинилося проведення державної акредитації та, відповідно, отримання ліцензії і проведення вступної кампанії» — коментує причину акції активістка Громадянського руху «Відсіч» Марія Кісіль.

Контактна особа: Оля 098 381 79 24

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа