Акція до Дня народження “в’язня Кремля” Олександра Кольченка в Києві

26 листопада 2016 року виповниться 27 років кримському політв’язню Олександру Кольченку. У цей день у Києві, на Контрактовій площі, о 13.00 відбудеться акція солідарності, присвячена Сашку. Про це заявляють її організатори – учасники ініціативи «Комітет солідарності».

«Уже третій поспіль День народження Олександр проводить у російській в’язниці. 26 листопада ми плануємо зібратися на вуличній акції, зібрати для Саші привітання, а також в черговий раз озвучити вимогу звільнити активіста, заарештованого за сфабрикованим звинуваченням», – заявляють організатори.

Нагадаємо, Кольченка засуджено російським судом до 10 років ув’язнення суворого режиму. За цією самою справою засуджено Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія.

Очікується, що у заході візьмуть участь родичі та друзі Олександра Кольченка та Олега Сенцова, правозахисники і громадські активісти.

Місце проведення: Київ, Контрактова площа, біля пам’ятника Григорію Сковороді.

Час: субота, 26 листопада, 13.00

Контакти: Олександра Назарова +380 97 2386386; Максим Буткевич +380 50 3348780

Зустріч у ФБ: http://www.facebook.com/events/176850929445763/

Довідка:

Олександр Кольченко – кримський анархіст і громадський активіст, активний учасник протестів проти російського військового вторгнення до Криму. У травні 2014 року разом з кінорежисером Олегом Сенцовим, а також Геннадієм Афанасьєвим і Олексієм Чирнієм був схоплений співробітниками ФСБ РФ і вивезений до Росії, де вміщений до СІЗО. Їх звинуватили у “створенні терористичного угруповання”.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд засудив Кольченка до 10 років колонії суворого режиму, а Сенцова – до 20 років. Олег і Олександр, їх адвокати та низка правозахисних організацій вважають справу проти них сфабрикованою, а звинувачення – політично вмотивованими. Правозахисний центр “Меморіал” визнав Сенцова і Кольченка політичними в’язнями.

Уряди країн Заходу і міжнародні організації закликали Росії звільнити “кримських заручників”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа