Агенція передових оборонних дослідницьких проектів США DARPA запропонувала Укроборонпрому разом опрацювати досвід протистояння з Росією

Керівництво Державного концерну “Укроборонпром” та керівництво Агенції передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) провели робочу зустріч.

Слід зазначити, що представники DARPA проявили підвищений інтерес до досвіду, який накопичив “Укроборонпром” у забезпеченні обороноздатності країни в умовах анексії Криму та захопленню окремих районів Донбасу.

“Співробітництво з такою  потужною установою як DARPA є важливим фактором отримання успішного досвіду використання технологій, які зараз знаходяться на передовій наукової думки, в справі захисту країни. При цьому DARPA і “Укроборонпром” зацікавлені у взаємовигідній співпраці, яка допоможе більш ефективно діяти в умовах протистояння російській агресії”, – прокоментував результати зустрічі очільник Концерну Роман Романов.

Окрім того, заступник директора DARPA Стівен Волкер (Steven H.Walker) запропонував Державному концерну “Укроборонпром” взяти участь у наукових дослідженнях, які проводить агентство.

У свою чергу, Роман Романов акцентував увагу на останніх передових розробках – безпілотних комплексів, в тому числі наземного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом”, зосередившись на питанні отримання досвіду, який DARPA отримала при розробці аналогічного озброєння та інших перспективних систем.

Отримано з розсилки [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа