Адвоката Носова підозрюють у спробі надати $200 тис хабара у справі Кіпермана та «Юнайтед Енерджі»

НАБУ і САП викрили адвоката на пропозиції надати 200 тисяч доларів хабара детективу і прокурору у справі стосовно схеми «Юнайтед Енерджі» на понад 700 млн грн, організатором якої є Михайло Кіперман.

Йдеться про Олексія Носова, адвоката юридичної фірми Міллер, повідомляє ExPro. Зауважимо, що Носов також працює з екс-очільником Нафтогазу Андрієм Коболєвим у справі стосовно премій. 

Як вказали в антикорупційному органі, адвокат пропонував ці кошти прокурорам САП та детективам НАБУ за прийняття рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн до іншого органу досудового розслідування.

За рішенням слідчого судді Вищого антикорупційного суду у присутності представників Ради адвокатів проводяться обшуки на робочому місці адвоката і за місцем його проживання.

Дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

Як повідомлялося раніше, НАБУ і САП викрили схему заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів. Сума збитків становить понад 716 млн грн. Про підозру повідомили особі, яка організувала оборудку, екс-посадовцю «Укренерго», голові правління Банку Альянс та директору «Юнайтед Енерджі».

Джерело: expro

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа