Адміністрація Президента блокує петицію про звільнення суддів КСУ?

Тиждень тому на сайті Адміністрації Президента мала бути оприлюднена петиція Громадського люстраційного комітету про звільнення суддів КСУ, які допомогли Януковичу узурпувати владу. Натомість, переходячи за посиланням, яке розміщене на офіційному сайті Глави держави, документ знайти не вдається. При цьому на дзвінки та листи в Адміністрації Президента не відповідають.

«Навіть в такому елементарному питанні як реєстрація електронної петиції Адміністрація Президента порушує закони України, — зазначає ініціатор петиції Олександра Дрік, Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет». — Якщо це технічні проблеми, то хоча б забезпечте спосіб про них повідомити, бо складається враження, що цю петицію спеціально блокують».

В петиції активісти Громадського люстраційного комітету вимагають від Гаранта Конституції видати Указ про звільнення Голови Конституційного Суду України Юрія Бауліна та судді КСУ Сергія Вдовіченка, які призначені за квотою Президента, у зв’язку з порушенням ними присяги судді.

З 2010 по 2013 рік ці судді брали участь в ухваленні низки рішень, які дозволили «Партії регіонів» на чолі з Януковичем отримати повний контроль над всіма гілками влади. Громадський люстраційний комітет давно вимагає звільнити цих суддів.

Нагадаємо, право на звернення з електронною петицією гарантується статею 23(1) Закону України «Про звернення громадян» відповідно до змін згідно із Законом № 577-VIII від 02.07.2015. При цьому Закон визначає, що петиція має бути оприлюднена на сайті органу протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа