А що ти зробив для того, щоб Рада Європи не зняла санкції із Росії?

ecouncil

24 червня відбудеться засідання Ради Європи, то ж ми маємо 3 дні, щоб переконати Раду Європи не знімати санкції із Росії, а натомість підняти питання звільнення усіх заручників Кремля.

Активісти Save Oleg Sentsov усі ці дні будуть працювати із членами національних делегацій різних країн Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Що значить працювати?
– висилати їм на мейли звернення
– тегати їх у твітах та постах на фейсбуці
– проводити зустрічі із членами делегацій
– організовувати флеш-моби під парламентами

24 червня у Стразбурзі відбудеться фінальне голосування.
Зняття санкцій з РФ — це прямий сигнал Путіну, що він може робити що завгодно на окупованих українських територіях та залишатись непокараним. Серед делегатів ПАРЄ діє потужне проросійське лобі, де особливу активність виявляють депутати від Німеччини. Наше завдання недопустити російських впливів на міжнародній арені.

Нагадуємо: Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – одразу після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі, 28 січня 2015 року асамблея продовжила санкції. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року. РФ відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень на 2016-й і 2017 рік, вона не бере участі в роботі ПАРЄ і 2018 року. Зараз це – останній шанс для лобістів Кремля повернути Росію до ПАРЄ. Останній – тому що влітку виповниться два роки, як Росія припинила платити свої членські внески до бюджету Ради Європи. А це означає, що формально можна поставити питання про виключення Російської Федерації зі складу цієї організації.

Аби долучитись до флеш-мобу пишіть Olexandra Matviychuk або на пошту [email protected].

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа