93-тя бригада візьме участь у вшануванні героїв Холодного Яру

Із нагоди 100-ліття Української революції та 250-ліття Коліївщини 28-29 квітня на Чигиринщині в Черкаській області відбудуться 23-і Всеукраїнські вшанування героїв Холодного Яру.

cold_yar

Участь у знакових і урочистих для кожного патріота заходах візьмуть представники 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади – справжньої лицарської формації сучасної України на чолі з заступником командира військової частини підполковником Богданом Ситником.

Програма вшанувань відрізняється насиченістю. Кожен з її учасників зможе знайти собі щось цікаве відповідно до власного смаку, інтересів і переконань.

Зокрема, пройдуть змагання з національних бойових мистецтв Холодноярський турнір імені Максима Залізняка; ярмарки народних майстрів; виставки, присвячені боротьбі за Україну на Донбасі; дитячі турніри та заняття зі стрільби з лука та верхової їзди; гра Пластун “Стежками нескорених”; лекції, освячення прапорів і зброї.

Також відбудуться мітинги, покладання квітів, вечори пам’яті гайдамацького ватажка ХVІІ ст. Гната Голого, вождя Коліївщини Максима Залізняка, Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та козаків-холодноярців, письменника, громадського діяча і офіцера УНР Юрія Горлісу-Горського.

Вечорами на сцені музичного фестивалю вояцької пісні “Холодний Яр-2018” будуть виступати гурти Тінь Сонця / Tin’ Sontsya, Друже Музико, “Дель Тора”, ПРОТИ ТЕЧІЇ, кобзарі Михайло Коваль (Черкащина), Тарас Силенко (Київ) і Павло Рекун (Переяслав-Хмельницький). Пісні про війну на Сході України виконають Олексій Бик, В’ячеслав Купрієнко, Сергій Кононенко, Валерій Мартишко та Юлія Ковалівська.

Початок заходів – 28 квітня у суботу о 10 годині ранку. Урочистості пройдуть на Чигиринщині – у селах Медведівці та Мельниках, на берегах Гайдамацького ставу, в Мотриному монастирі та на хуторі Буді.

Представники 93-ї окремої механізованої бригади запрошені на свято української національної культури, честі, волелюбності, патріотизму і відваги не випадково.

Наша бригада – одна з найбільш агресивних серед українських бригад на Донбасі. Вона брала участь майже у всіх ключових подіях війни. Нині 93-тя з нетерпінням чекає завершення юридичних та бюрократичних процедур на шляху до присвоєння їй почесного найменування “Холодний Яр”.

Назва “Холодний Яр” відповідає прагненню бійців бригади до Волі, Незалежності України.

Три Героя України. Більше тисячі Воїнів, народжених державними нагородами. 275 загиблих в бою за Україну…

Добровольчий дух братерства Українських воїнів.

Остаточний і безповоротній відрив від тоталітарного колоніального минулого та прагнення до вільного майбутнього нашої омріяної великої України.

Без жодних сумнівів 93-тя окрема механізована бригада кров`ю, перемогами, самопожертвою довела, що гідна носити славетне ім`я – символ прагнення до волі України – “Холодний Яр”.

І для наших воїнів велика честь побувати в історичному Серці боротьби за волю України і вшанувати пам’ять тих, хто життям і подвигами в минулому надихає нас сьогодні триматися, рухатися уперед і перемагати.

Слава Україні! Героям Слава!

Джерело: 93-тя ОМБр

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа