93-тя бригада очікує присвоєння найменування Холодноярської

cold_yar“93-тя окрема механізована бригада з гордістю нестиме назву «Холодний Яр» та його символи на своєму бойовому прапорі. Ми з нетерпінням чекаємо офіційного присвоєння почесного найменування та вручення бойового стягу. Звитяга та честь полеглих за Україну воїнів – це вічний приклад того, яким має бути захисник держави: сильним, відважним, безстрашним та безкомпромісним. Я впевнений, що бійці 93-ї бригади є гідними такої великої честі. Честі нести символи Боротьби за волю України в бій і показати ворогу – Чорні Ворони з Холодного Яру повернулись, і жоден ворог не сховається від них”, – так заступник командира бригади, підполковник Богдан Ситник, прокоментував майбутнє почесне найменування 93-ї ОМБр на урочистостях, присвячених на Черкащині холодноярським повстанцям.

Неймовірно велика кількість людей з’їхалась у ці дні до могил та пам’ятників відважним повстанцям, які віддали життя у не рівних боях з окупантами. Патріотичні громадські та дитячі організації, ветерани сучасної російсько-української війни. як із добровольчих, так і з регулярних підрозділів Збройних Сил та МВС, а також родичі полеглих вояків.

Вшанувати героїчний чин холодноярців приїхав і 91 річний ветеран Української Повстанської Армії Теодор Григорович Дячун.

Співали гостям Холодного Яру старі друзі 93-ї бригади, гурт Тінь Сонця / Tin’ Sontsya та ветеран війни на Донбасі Сергій “Професор” Кононенко, а також багато інших патріотичних виконавців.

Тож минулі два квітневі дні стали справжнім бурлінням українського духу. Як ніколи живо відчувалась підтримка та єдність захисників України та звичайних українців. Було зрозуміло – подвиг та жертви принесені в ім’я права панувати на власній землі не марні.

Пресова служба 93-ї ОМБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа