У Львові відкрили та освятили пам’ятник на могилі композитора Ігоря Білозіра

відкриття памятника Білозора 006

19 cерпня  на Личаківському  цвинтарі у Львові урочисто відкрили та освятили пам’ятник на могилі композитора Ігоря Білозіра. Близько тисячі львів’ян зібралося біля могили Ігоря Білозора. На церемонію відкриття прибули перша дружина Ігоря – Оксана Білозір та син Андрій. Віддати шану українському композитору прийшли близькі та друзі, представники обласної та міської влади, львів’яни. До могили Ігоря Білозора поклали квіти депутати Львівської обласної ради Роман Ковальчук, Ярослав Кравченко, Юрій Шаваров та Володимир Чехут, а також Народний депутат України Ірина Сех.

Богдан Стельмах декламував свої вірші, які Ігор Білозір поклав на музику, а Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” виконала низку музичних творів композитора.

відкриття памятника Білозора 032

відкриття памятника Білозора 015

Пам’ятник створено скульпторами Андрієм та Володимиром Сухорськими, архітектор – Костянтин  Малярчук.

Також 19 серпня, у приміщенні Національного академічного українського  драматичного театру імені Марії Заньковецької відбувся концерт «Слід  на землі», присвячений пам’яті Ігора Білозіра. Пісні  композитора  виконуватимуть ВІА «Ватра», «Вартові», Ніна та Антоніна Матвієнко,  Мар’ян  Шуневич, Оксана Білозір

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа