5 тисяч киян вимагають виборів в Києві

Сьогодні під стінами Верховної Ради зібралося понад 5000 маніфестантів – прихильників опозиційних політичних партій та громадських рухів, які вимагали у депутатів ВР прийняти рішення про вибори до Київської міської ради та мера столиці 2 червня.

Люди стояли під партійними та організаційними прапорами і скандували «Банду – геть!», «Попова – у відставку!», «Попов – мер, Київ вмер!». З боку Маріїнського парку також зібралася група людей, яку привели представники Партії регіонів і які мали намір заглушити мітинг опозиціонерів. Абсолютна більшість учасників провладного мітингу була проплачена, при чому люди самі не знали, за що вони там стоять і чого вимагають. Офіційно провладна акція була «за євроінтеграцію», її організатори встановили навіть сцену для виступів, але про що вони вели мову розібрати було неможливо, адже опозиціонери повністю перекрикували акцію «заробітчан».

Перед мітингом з киянами спілкувалися опозиційні народні депутати та лідери опозиції – Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Як зазначив народний депутат від партії УДАР Валентин Наливайченко, влада намагатиметься зробити все, аби не допустити виборів у столиці. Але опозиція готова до рішучих дій і дуже сподівається на підтримку киян, якщо Верховна Рада не прийме позитивного рішення.

«Опозиція зробить все, аби вибори відбулися і відбулися в чесний спосіб. Ми впевнені в позитивному результаті, бо цього хочуть прості люди, від нас це вимагає громада Києва. Зробимо все можливе, аби вибори 2 червня таки відбулися», – зазначив нардеп.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа