5 порад, як правильно вибрати холодильник

Ще 50 років тому холодильники в нашій країні мали лише 10% родин. У наш час вони є на кожній кухні. Сьогоднішнє комфортне життя неможливо уявити без пристрою для охолодження та заморозки продуктів харчування. Сучасні холодильники вирізняються надійністю, місткістю, стильним ергономічним дизайном, енергоефективністю й довговічністю.

Але навіть найякісніші моделі від перевірених виробників мають кінцевий ресурс експлуатації. Тому з часом холодильник знижує свою продуктивність або може зовсім вийти з ладу. Під час покупки нової холодильної техніки непідготовлений споживач напевно розгубиться перед різноманітністю, яку пропонують магазини. Тому перед придбанням варто вивчити основні характеристики й особливості холодильників. Ми підготували для вас 5 порад від експертів, які допоможуть вибрати оптимальну модель.

1. Виробник

Перед вивченням технічних параметрів і опцій холодильників необхідно визначитися з 1-2 брендами, з асортименту яких ви будете вибирати. Важливо відкинути низькосортні торгові марки, які привертають увагу тільки вартістю, і зосередитися на середньому ціновому сегменті. Одним із лідерів на українському ринку став білоруський холодильник Atlant. Продукція бренду припала користувачам до душі через високу якість, надійність, точність підтримки температури й безшумність при відносно невисокій вартості.

2. Система охолодження

Сучасні холодильника можуть оснащуватися однією з двох систем охолодження: статична і No Frost. Найбільш прогресивною вважається система No Frost. Такі холодильники мають вбудований вентилятор, що забезпечує циркуляцію повітря в камері. Це запобігає намерзанню інею на стінках, тому виключається процедура регулярного розморожування холодильника. Якщо ви бажаєте трохи зекономити гроші й не проти розморожування 1-2 разів на рік, то можна придбати модель зі статичною системою.

3. Корисний об’єм

Об’єм холодильної камери залежить від розміру родини та запасу продуктів, які ви бажаєте зберігати. Згідно з європейською статистикою для однієї людини оптимальним обсягом холодильника вважається 150 л, від двох до чотирьох осіб – 200-280 л, п’ять і більше осіб – 300-320 л.

4. Клас енергоспоживання

Клас енергоспоживання вказує на ефективність роботи побутової техніки. Найкращим значенням для холодильника електрики називають клас А+ і А++. Такі моделі економно споживають електроенергію. Холодильники А+++ коштують значно вище і навряд чи окупляться за весь термін експлуатації.

5. Кліматичний клас

Холодильники класу N (normal) призначені для роботи в умовах температури навколишнього середовища від + 16°С до + 32°С. Клас SN (subnormal) розрахований на діапазон температур від + 10 ° С до + 32°С, ST (subtropiс) – від + 18°С до + 38°С, T (tropic) – від + 18°С до + 43°С. Для клімату України оптимально підходять моделі класу N і SN.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа