5 кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах є суб’єктами люстраційного закону

Громадський люстраційний комітет проаналізував список кандидатів до парламенту на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах. Перевірка виявила, що 5 кандидатів підпадають під дію Закону «Про очищення влади»:

  1. Іван Вовк(одномандатний виборчий округ №23, Волинська область).

З січня 2011 по березень 2014 обіймав посаду голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Волинської області (http://lku.org.ua/registry/people/5769).

  1. Анатолій Крупський(одномандатний виборчий округ №27 Дніпропетровська область). З січня 2013 по жовтень 2014 працював першим заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (http://lku.org.ua/registry/people/6668).
  1. Микола Гошовський(одномандатний виборчий округ №85, Івано-Франківська область). З листопада 2012 по лютий 2014 перебував на посаді першого заступника начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, а з липня 2005 по вересень 2011 – прокурором Івано-Франківської області (http://lku.org.ua/registry/people/6616).
  1. Борис Лебедєв(одномандатний виборчий округ №114, Луганська область). З квітня 2010 по травень 2014 працював головою Новопсковської районної державної адміністрації (http://lku.org.ua/registry/people/6479).
  1. Валерій Пархоменко(одномандатний виборчий округ №151, Полтавська область). З квітня 2010 по березень 2014 перебував на посаді заступника голови – керівника апарату Полтавської облдержадміністрації (http://lku.org.ua/registry/people/4254).

«Люстрація — це фільтр, який допомагає виявляти і усувати з виконавчої влади тих, хто був частиною злочинної попередньої системи. Але тільки люди своїми голосами на виборах можуть вирішити, чи хочуть вони, щоб їхні інтереси у виборних органах представляли люстровані. Навіть не зважаючи на те, що парламент блокує зміни до закону, які розповсюдять люстрацію на виборні посади, ми можемо продовжити очищення влади — зробивши свідомий вибір на цих довиборах» – прокоментувала результати перевірки кандидатів у народні депутати Голова Ради «Громадського люстраційного комітету» Олександра Дрік.

Нагадаємо, що 16 червня депутати Верховної Ради України проголосували за включення до порядку денного законопроекту №2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади». Серед іншого, зміни до закону зобов’яжуть кандидатів у народні та місцеві депутати декларувати, чи підпадають вони під люстрацію.

З повагою,

Олена Гудзь

Громадський люстраційний комітет

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа