300 тис. дол. США за сприяння у продажі землі: судитимуть ексдепутата Тернопільської райради

Перед судом постане колишній депутат Тернопільської районної ради, який за сумісництвом є заступником керівника однієї з ОТГ Тернопільської області. НАБУ і САП обвинувачують його у вимаганні неправомірної вигоди у сумі 300 тис. дол. США.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір з місцевою об’єднаною територіальною громадою щодо права власності на землю. 

Аграрій знайшов покупця на ці землі й запропонував йому владнати проблеми з документами за хабар. 20 тис. дол. США — судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення «потрібного» рішення, а також 300 тис. дол. США — заступнику керівника ОТГ, який також обіймав посаду депутата Тернопільської районної ради, та адвокату за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду.

Водночас депутат почав вимагати надати йому 300 тис. дол. США якомога скоріше.

Втім, покупець на пропозицію не пристав і звернувся до НАБУ. Депутату, пособнику, а також власнику аграрного підприємства повідомили про підозру у листопаді 2023 року.

Кваліфікація дій обвинувачених:

  • колишній депутат Тернопільської районної ради — ч. 4 ст. 368 КК України;
  • адвокат — ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України;
  • керівник аграрного підприємства — ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3  ст. 369 КК України.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа