28 квітня у Києві відзначать День флоту УНР

Baner

У найближчий четвер у Києві відзначать День флоту УНР

28 квітня до Дня флоту Української народної республіки в Будинку кіно покажуть історичний документальний фільм «Тризуб Нептуна», розкажуть про українізацію ЧФ та заспівають автентичних українських пісень періоду визвольної боротьби початку ХХ сторіччя.

28 квітня, четвер, 19:00

Будинок кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6)

Синій зал

Вхід вільний
Учасники: режисер фільму «Тризуб Нептуна» Іван Канівець, лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, історик, координатор ГО «Таврійська гуманітарна платформа», автор книги «Кримська проблема в діяльності УНР періоду Директорії» Андрій Іванець.

День флоту Української Народної Республіки відзначають 29 квітня – саме в цей день 1918-го року Чорноморський флот підняв українські прапори. Стрічка «Тризуб Нептуна» розповідає історію виникнення українського руху та підняття українських прапорів у Севастополі, а також про конфлікт українських моряків з большевиками в часи перших визвольних змагань у 1917-1918 роках.

Фільм Івана Канівця отримав спеціальну відзнаку на V Львівському міжнародному фестивалі незалежного кіно “Кінолев” 2010.

Після показу фільму Тарас Компаніченко розповість про музичну культуру українського війська, а історик Андрій Іванець – про українізацію Чорноморського флоту та історію української справи в Криму у період війн та революцій (1917-1920 рр.), а також про нинішній стан справ в українському флоті.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа