27 серпня кіно: “Жінки в Добровольчому Українському корпусі ‘Правого сектора’”

Шановні  Львів’яни і гості міста!

27 серпня 2014 року продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Громадська варта” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються

щосереди із 15-00 до 16-00

у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал)

за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

27 серпня 2014 року демонструються фільми “Зона АТО: Батальйон “Луганськ”” (2014) та “Жінки в Добровольчому Українському корпусі ‘Правого сектора’” (2014)

Жанр: Документальний, історичний

Країна: Україна

Мова: українська

Тривалість: 00:16:45

Випуск спецпроекту телканалу новин “24″ присвячений добровольчому батальйону “Луганськ”. Кореспондент Ірина Вовк показала побут та настрій вояків на сході України.

Бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Луганськ” розповідають, що їхня історія розпочалася у Луганську, де не було жодної підтримки, де ніхто їм не допомагав, а лише ставили палки у колеса.

“Інформацію про нас зливали, а місцева міліція сміялася. А зараз вони служать так званим “народним республікам”. Тільки от такої республіки як “ЛНР” ніколи не було і не буде і їх у будь якому разі чекає крах”, — розповідає один із бійців.

Та попри мізерну підтримку хлопці таки організували і вишколили потужний батальйон, який сьогодні на чолі із своїм командиром Андрієм Левком обороняє область від терористів.

Більше читайте на сайті: http://24tv.ua/n470224

Жанр: Документальний, історичний

Країна: Україна

Мова: українська

Тривалість: 00:22:42

Автор: Олена Білозерська:

“Представляю Вашій увазі знятий мною документальний фільм про жінок і дівчат, які знаходяться у лавах Добровольчого Українського корпусу “Правого сектора”. Це бійці і фронтові медики, це волонтерки, які допомагають пораненим у лікарнях, це дружини – вірні подруги, які чекають своїх чоловіків з бойових завдань і підтримують їх.

Звичайно, короткі розповіді не передають усього, що хотілося б передати. 19-річна Яна керує бригадою з приблизно 10 чоловіків-санітарів. Під час кожного виїзду вона ризикує життям – лізе на своєму пікапчику за пораненими у саме пекло, під стрілковий і мінометний обстріл. В її машину вже влучала міна, а рахунок пораненим, яким вона врятувала життя, йде вже на десятки.

Викладачка з Полтави з позивним Альтаїр, мама трьох дорослих дітей, приїхала до нас разом з чоловіком. Він розвідник, вона – снайпер, навчає молодь стріляти. Едельвейс, теж дружина розвідника, розфарбовує хлопцям зброю у “мистецький камуфляж”. І годує мого кота, коли я на виїздах :)

Основний месідж фільму – щоб нас нарешті легалізували. Кожна жінка просить про це – своїми словами, але всі від серця.

Дуже прошу вас дивитися і поширювати цей фільм. Дуже багато сил і душі у нього вклала. Перепрошую за всі баги монтажу, деякі проблеми зі звуком і т.п. – усіх писала з першого дубля, монтувала нашвидкуруч. Після повернення з-під Савур-могили в мене більше тижня не було бойових виїздів, то встигла, дяка Богові, оце назнімати. Але не була певна, що встигну, скоро знову на бойові, так що… На баги, коротше, не звертайте уваги”.

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Контакт: “Зарваницька ініціатива”, Юрко Антоняк 0503706632, [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа