26 BookForum – Головний культурний фестиваль країни

26bookforum

18-22 вересня 2019 року у Львові та у понад 30 локаціях міста пройде 26 BookForum – Головний культурний фестиваль країни.

Співорганізатори: ГО «Форум видавців», Український інститут книги, Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація,  Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.

26 BookForum реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. 

Цільова аудиторія: 
автори, видавці, перекладачі, журналісти, діячі культури, інтелектуали, активна молодь.

Основні події:

  • Урочисте відкриття 26 BookForum
  • 25. Церемонія вручення премії BookForum Best Book Award
  • 11. Ніч поезії та музики non-stop
  • X Львівський міжнародний бібліотечний форум

Фокусна тема фестивалю– «Відшукування причетного» – назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая.

«Ми постійно шукаємо причетних до глобальних зрушень, так наче це знання дасть нам якусь владу над цими процесами. І шукаємо їх найчастіше десь ззовні, недооцінюючи власний вплив на все, що відбувається довкола.

Пошук спільної мови з іншими і розуміння, з ким цієї спільної мови навіть не треба шукати; турбота про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези; зв’язок між поколінням; зрештою, перемога у війні – усе це залежить насамперед від кожної конкретної людини. Бо нема таких речей і явищ, до яких би ми не були прямо чи опосередковано причетні у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не очевидна. І немає такої причетності, яка не передбачає відповідальність перед майбутнім, перед громадою і в першу чергу – перед власним сумлінням.

Недаремно в українській мові слово «причетний» співзвучне до слова «причина». А першопричина всього, що діється навколо – людина. І не якась абстрактна і узагальнена, а завжди дуже конкретна: з плоттю, кров’ю і свідомістю.

На вибір цьогорічної фокусної теми надихнув один з віршів Грицька Чубая «Відшукування причетного». До того ж, у 2019 ми відзначаємо 70 річчя від його дня народження», – пояснює автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як, відомий український телеведучий та громадський діяч.

main.poster.2.preview_A1-724x1024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа