24 вересня в Чонгарі відбудуться урочисті збори учасників акції «Громадянська блокада Криму»

Про це Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров повідомив під час свого виступу з парламентської трибуни.

Він нагадав, що сьогодні виповнюється рік, як в Чонгарі (Херсонська область), на адмінкордоні з Кримом, учасники «Громадянської блокади Криму»  провели безстрокову акцію.

«Завдяки цій акції, українська держава приєдналася до частини міжнародних санкцій проти Росії. Тему деокупації Криму було повернуто до порядку денного міжнародної політики. Учасники акції протесту примусили Росію, яка окупувала Крим в 2014 році, збільшити свої витрати на утримання півострова», – сказав Чубаров.

Він повідомив, що 24 вересня, в суботу, на Чонгарі відбудуться урочисті збори учасників акції Громадянська блокада Криму.

«Запрошуємо усіх учасників акції приєднатися до нас. Дуже символічно, що вчора в річницю громадянської блокади Криму, у ВР було схвалено Постанову щодо невизнання легітимними виборів депутатів Державної думи Росії, через проведення ними незаконних виборів на території тимчасово окупованого Криму. Вчора ми зробили справедливий та вірний крок. Тепер маємо зробити все, щоб спонукати наших міжнародних партнерів також прийняти подібне рішення. Росія, країна-агресор, має бути негайно викинута з ПАРЄ, ПА ООН, ПА з організації безпеки та співробітництва в Європі, ПА Чорноморського економічного співробітництва», – сказав Чубаров.

Він також нагадав, що на сьогодні в Криму знаходяться за гратами 11 заручників-кримських татар.

«Патріоти України переслідуються окупантами за свою вірність українській державі, релігії, гідну поведінку в окупованому Криму. Тема звільнення політичних в’язнів, заручників Криму, має бути на передньому плані діяльності і Президента України, і всіх наших державних органів», – додав депутат.

З поштової розсилки ВРУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа