22 червня у Пляшевій – вшанування загиблих героїв під Берестечком

Афіша_Козацькі_могили

Багатотисячне паломництво до Козацьких могил на Рівненщині очолить Патріарх Філарет.

Святійший Патріарх помяне козаків, що загинули під Берестечком та загиблих українських вояків на Донбасі.

Село Пляшева, Рівненська область. 22 червня 2014 року (неділя) Святійший Патріарх Філарет візьме участь у державних та церковних урочистостях у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (село Пляшева, Радивилівського району Рівненської області) із вшануванням пам’яті українських козаків – героїв битви під Берестечком та 100-річчя від дня освячення Свято-Георгіївського собору обителі.

Традиційно у неділю Всіх святих Землі Української у Свято- Георгіївському монастирі очікується багатотисячна паломництво політичних, релігійних, громадських діячі та простих українців до козацьких могил. Очікується участь в урочистостях Президента України Петра Порошенка.

О 09.00 – розпочнеться Божественна Літургія, яку очолить Патріарх Філарет у співслужінні 12 єпископів Київського Патріархату таа кількох остень священиків з Рівненської, Волинської, львівської та інших областе України.

Об 11.30 – буде відслужена Панахида за упокій душ загиблих козаків у бою під Берестечком та новітніх героїв загиблих за Незалежність України на Донбасі

О 12.00 – відбудуться державні вшанування Бою під Берестечком: покладання квітів до пам’ятника козаків біля Свято-Георгіївського монастиря.

Докладніше про історію вшанування героїв Берестечка читайте тут: https://ukrpohliad.org/national-memory/proshha-na-kozats-ki-mogy-ly.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа