Мітинг протесту біля будівлі прокуратури Донецької області

Сьогодні 28 лютого, Донецька обласна правозахисна організація «Союз порятунку Донбасу», провела мітинг протесту біля будівлі прокуратури Донецької області. На мітингу були присутні близько 150 людей, в основному громадські активісти Донецька і представники різних ініціативних груп громадян проти яких донецька влада на чолі з мером Лукянченко розгорнула репресії.

Мітингувальники зажадали від прокуратури винести протест на ряд рішень міської ради з метою їх скасування. Зокрема, на рішення міської ради про підвищення вартості вивозу відходів для мешканців двох районів Донецька. Також присутні зажадали від прокуратури провести перевірку законності виділення земельної ділянки для будівництва сміттєспалювального заводу в Донецьку, на якому донецька влада планує зведення заводу, який буде гробити і вбивати не тільки жителів Донецька, але також і прилеглих селищ і міст.

Перевірку законності відчуження земельних ділянок на Привокзальній площі, в результаті чого ліквідовується місцевий ринок, і підприємці з сім’ями викидаються на вулицю без засобів на існування. Протестуючі висловили обурення з безперервними спробами влади, закрити школу № 111 м. Донецьк. Скільки можна знущатися над дітьми та їх батьками нескінченними погрозами і судовими засіданнями?

Мітингувальники прийняли звернення до Президента України, прокурора Донецькій області та голові Донецької облдержадміністрації в якому зажадали «за чергове необгрунтоване підвищення комунальних тарифів, за приховування злочинів відносно тисяч пограбованих вкладників і пенсіонерів, за систематичні рейдерські самозахоплення землі, за організацію політичних репресій, за всі злочини і знущання над народом – порушити кримінальну справу на мера Донецька Олександра Лук’янченка за статтями 190, 191 Кримінального кодексу України – “шахрайство та розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах “та відсторонити його від займаної посади ».

голова громадської організації “Союз Порятунку Донбасу” Дмитро Верзілов

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа