20 річний доброволець ОУН готується до виписки з клініки

sholtis1

20 річний доброволець ОУН Ігор Шолтис http://www.peoplesproject.com/igor-19-rokiv-vartist-likuvannya-481-872-grn/   готується до виписки з клініки.
Після загоєння ран він почне активно розробляти стопу.

Волонтери Народного Проекту нагадують історію лікування бійця:

Діагноз Ігоря – закритий багатоуламковий перелом правої великогомілкової кістки на межи верхньої та середньої третини та в ділянці дистального метаепіфіза, зовнішня ротація дистального фрагменту правої гомілки та стопи, асептичний некроз таранної кістки. За три місяці лікування традиційними методами у державних медичних установах зрощення великогомілкової кістки не відбулося. Крім того, кістка була від початку неправильно співставлена, тому у разі зрощення нога була буде вивернута назовні. Також унаслідок травми у бійця почався асептичний некроз таранної кістки, який загрожує загибеллю кістки і як наслідок – непрацюючий гомілко-ступневий суглоб та вкорочення ноги, що могло призвести до неопороздатності ноги.

Ігор розпочав лікування наслідків поранення ноги у рамках соціального проекту “Біотех-реабілітація поранених” у січні 2016 року. Протягом першого етапу лікування бійцю виконали забір клітинного матеріалу з крила клубової кістки та малогомілкової кістки, а також вирівнення вісі та металоостеосинтез великогомілкової кістки.

16.03.2016 йому було виконано основний етап лікування – введення 3D-гелю з чипсами остеопластичного матеріалу та аутологічними стовбуровими клітинами у місце асептичного некрозу таранної кістки. А через 1,5 місяці контрольний рентгенівський знімок підтвердив активне відновлення кісткової тканини.

Всі кошти для лікування бійця у сумі 481 872 гривень вдалось завдяки благодійним внескам небайдужих громадян та організацій.

Детальніше про Ігоря можна прочитати в публікації http://www.peoplesproject.com/news/vijna-proti-imperializmu-obyednala-inozemnix-dobrovolciv/, або подивитись в сюжеті відеозвернення хлопця.

Отже, чекаємо Ігоря на наступний рентгенівський знімок на початку червня. Бажаймо йому швидшого одужання та гарних святкових заходів у колі друзів, на які він поспішає.

За проектом “Біотех-реабілітація поранених” триває збір коштів для інших бійців. Всі вони дуже потребують вашої допомоги. Дізнатись про воїнів можна в їх профайлах на сторінці проекту http://www.peoplesproject.com/biotech/

sholtis-glavnaya

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа