20 лютого – Національний круглий стіл “Єдність заради Перемоги”

vilniПатріотичні фракції повинні припинити суперечки і почати працювати, об’єднавшись навколо принципів Революції Гідності та коаліційної угоди зразка 2014 року. Про це йдеться у відкритому листі до лідерів патріотичних фракцій парламенту, підписаному зокрема Іваном Брюховецьким, Героєм України, почесним президент Національного університету “Києво-Могилянська академія”; Йосифом Зісельсом, діячем українського єврейського руху; Сергієм Квітом, екс-міністром освіти і науки України, Стефаном Романівим, Головою ОУН (б); Володимиром В’ятровичем, директором Інституту національної пам’яті; Сергієм Касянчуком, директором СКУ в Україні; Марко Супруном, засновником волонтерського проекту “Захист Патріотів”; Тарасом Гребеняком, директором Центру національного відродження ім. Степана Бандери; Сергієм Файфурою, артистом і режисером, іншими.

unnamed(2)
Автори наголошують, що задля неповторення історичних помилок, 20 лютого, у річницю розстрілів Небесної Сотні, проукраїнські політики повинні відсунути власні амбіції на другий план і зібратися за круглим столом для того, щоби досягти згоди та відновити свою єдність заради перемоги України.
Взаємопоборення і розбрат серед патріотів вигідний кремлівському агресору. Це шлях до руїн і знищення Держави. Тому необхідно припинити пусті суперечки й гонитву за рейтингами та почати конструктивну роботу заради збереження Держави.

unnamed(1)
Автори в 16-ти пунктах окреслили національні пріоритети, навколо яких політики повинні досягти згоди. Перш за все, дотримуватись коаліційної угоди “Європейська Україна” 2014 року, яку підписали всі патріотичні фракції парламенту. Окрім того, йдеться про необхідність прийняття оборонних законів без затримки, реформування ЗСУ, Нацгвардії, спецслужб; деолігархазацію та демонополізацію; розслідування  злочинів попередньої влади проти Майдану та Держави; відновлення територіальної цілісності України, деокупацію Криму та Донбасу; захист гуманітарного простору від інформаційного і культурного впливу Кремля та реформування головних сфер життя українців.
Повний текст звернення – дивитись тут.
Підтримати звернення можна тут.
Важливість єдності, зазначають автори, очевидна: якщо нам не вдасться втримати внутрішній фронт, то наступною владою будуть звичайні намісники з Москви. Історія доводить: розбрат українців перед загрозою з боку Росії завжди закінчувався великими трагедіями для українського народу – репресіями, участю в чужих війнах, Руїною, втратою державності, Голодомором.

unnamed(4)
“Сьогодні ми стаємо свідками того, як політична боротьба “всіх проти всіх” стоїть на заваді розвитку України. У той час, коли українські воїни боронять Незалежність і суверенітет держави від зовнішнього окупанта, він успішно діє із середини, провокуючи політичні кризи, формуючи тотальну недовіру до державних інституцій та влади через підконтрольні медіа, експертів та політиків”, – йдеться у документі.
Ініціатором проведення Національного Круглого столу є рух “Вільні люди”.

unnamed(5)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа