20 лютого на Майдані презентують комітет підготовки міжнародного трибуналу над Путіним

putin-vamp#PunishPutin

В неділю, 20 лютого 2022 року о 15.30 на Майдані під стелою відбудеться брифінг Ініціативної групи міжнародної кампанії за притягнення режиму Путіна до покарання «PunishPutin».

Серед учасників:

– Володимир Василенко, колишній суддя Міжнародного кримінального трибуналу з колишньої Югославії. Член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції

– Андрій Левус, ексзаступник Голови СБУ, 2014 рік. Член Координаційної Ради Руху опору капітуляції.

– Ігор Козловський, громадський діяч, в’язень окупаційного режиму в Донецьку, Член ініціативної групи «Першого грудня».

– Йосиф Зісельс, радянський дисидент і політв’язень, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.

– Сергій Касянчук, Директор Представництва Світового конгресу українців в Україні.

Також очікується участь представників народів, які постраждали від злочинів Путінського режиму.

Україна є об’єктом безпрецедентного тиску і збройного шантажу з боку Російської Федерації. Погрожуючи війною Росія змушує Україну до відмови від НАТО та визнання особливого статусу ОРДЛО.

Багато аспектів діяльності Путіна на посаді президента Російської Федерації підпадають під визначення Римського статуту Міжнародного кримінального суду:

– Геноцид

– Злочини проти людяності

– Воєнні злочини

– Злочини агресії

Рух опору капітуляції ініціює створення Міжнародного громадського комітету з притягнення до кримінальної відповідальності Путіна та представників його режиму. Основними напрямки діяльності Комітету стануть:

– Використання механізму Міжнародного кримінального суду. Комітет спонукатиме національні влади країн, постраждалих від країн путінського режиму активізувати судові процеси, пов’язані зі злочинами РФ та ініціювати нові.

– Комітет ініціює створення міжнародної слідчої групи для фіксації та дослідження доказів конкретних злочинів Путіна та інших представників його режиму.

– Матеріали, зібрані Громадським трибуналом, мають стати основою для подання до Міжнародного кримінального суду.

По завершенню брифінгу, о 16:30 на Майдані Незалежності відбудеться Віче та вшановано пам’ять загиблих під час Революції Гідності.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа