18 та 19 травня у Броварах відбудуться суди проти декомунізації

10:00, середа, 18 травня 2016 року

10:00, четвер, 19 травня 2016 року

У Броварах тривають суди проти декомунізації, наступні засідання – вже цього тижня


Броварський міськрайонний суд Київської області розглядає позов щодо визнання незаконним і скасування
рішення «Про перейменування вулиць та провулків м. Бровари». На найближчому засідання мають заслухати доводи відповідача – Броварської міської ради. А також – третіх осіб на її боці.

Феміда перейшла до розгляду справи по суті під час минулого засідання, 13 квітня. Тоді суд вислухав пояснення позивачки Тетяни Немчиної та третіх осіб з її боку. Серед останніх – радниця броварського міського голови Ірина Нілова, довірена особа очільниці міського відділу культури Людмила Бабенко та близько десяти місцевих мешканців вулиць, які минулого року перейменували.

Цього разу на захист нових назв вулиць обіцяють стати треті особи на боці відповідача: депутати Броварської міської ради Сергій Батюк, Олег Шевчук та Володимир Опалько; новообраний голова комісії Броварської міської ради з питань найменувань та пам’ятних знаків Дмитро Карпій; активіст 16-ої сотні Самооборони Майдану Максим Ковбик, наукова співробітниця броварського краєзнавчого музею Марія Овдієнко.

Варто зазначити, що раніше на розгляді броварського суду перебували дві справи, в яких позивачі просили скасувати рішення про перейменування усіх 70-ти вулиць міста. Однак, одну зі справ Феміда лишила без розгляду, оскільки позивачки не з’являлись на судові засідання. Пізніше стало відомо, що до апеляційної інстанції жодна зі сторін не зверталась і рішення набрало законної сили.

Відеозаписи попередніх судових засідань у справі можна переглянути за посиланнями:

Розгляд адміністративної справи відбудеться у Броварському міськрайонному суді Київської області за адресою: м. Бровари, вул. Грушевського, 2. Суддя – Андрій Шинкар.

16.05.2016

Члени робочої групи з підготування пропозицій щодо перейменування вулиць у місті Броварах і треті особи у справі з боку відповідача

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа