Призначено нового начальника управління спецоперацій міноборони

Юрий Бутусов

Призначення, яке неможливо не прокоментувати – бо з’явилася надія, що в армії можуть відбутися позитивні системні зміни.

Начальником управління спеціальних операцій Міністерства оборони України призначено полковника Сергія Кривоноса.

До цього дня Сергій Григорович обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача високомобільних десантних військ Збройних сил України.

Скажу прямо: важко знайти в Україні кращого кандидата на цей найважливіший пост. Багато шановних спецназівців, справжні професіонали багато тижнів намагалися підтримати призначення саме Сергія Григоровича. Я теж підтримував цей вибір, поважаючи думку воїнів, і називав його ім’я.

Але це призначення – не чийсь-то лобізм, а визнання реального професіоналізму та авторитету.

Некомпетентне керівництво УСО – генерал Назаркін, застосовувало частини спецназу у повному протиріччі з доктриною, тактикою і статутами – це призвело до дуже тяжких і трагічних наслідків. Кривонос не раз виступав різко проти неграмотного планування та управління, і не боявся говорити неприємну правду в очі начальству.

Сергій Кривонос володіє величезним авторитетом в спецназі і десантних військах. Це не просто командир з відмінною військовою освітою та досвідом роботи на командних посадах – це насамперед порядна людина.

Це практик, який показав себе у справі, вміло й ефективно командуючи обороною аеропорту Краматорська – майже без втрат з нашого боку і з величезними втратами у противника.

Сергій Кривонос пройшов шлях від командира групи спецназу до командира 8-го хмельницького полку спецназу, і керівних посад в командуванні сухопутних військ та аеромобільних військ.

kryvonosS

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа