У Львові для потреб військових, які перебувають у військовому госпіталі, придбано медично-реабілітаційне обладнання на 320 тис. грн

7 серпня, у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону відбулася передача медично-реабілітаційного обладнання на 120 тис. грн.

Необхідне медичне обладнання для реабілітації військовослужбовців, які зазнали травмувань у зоні АТО і нині проходять лікування у військовому госпіталі, придбав за власні кошти голова фонду «Рідна Галичина» Володимир Дідух.

Меценат розповів, що, довідавшись про Координаційний центр допомоги фронту (м. Львів, вул. В. Винниченка, 16), який діє при Львівській обласній раді, він одразу ж вирішив з’ясувати, що на сьогодні потребують військові.

Отримавши відповідний список, голова фонду «Рідна Галичина» одразу ж замовив медично-реабілітаційне обладнання в Сполучених Штатах Америки. Щоправда із замовленого обладнання на 320 тис. грн та на 80 тис. грн устаткування, до Львова вже дійшло на суму 120 тис. грн та ще на 4,5 тис. євро.

«Сьогодні військові допомагають всім нам, захищаючи територіальну цілісність. Відповідно всі ми також повинні долучатися до допомоги нашим хлопцям. Сподіваюся, що це обладнання сприятиме їхньому оздоровленню і швидко поставить на ноги», – наголосив Володимир Дідух.

Зі свого боку представник Координаційного центру допомоги фронту Олег Пелехатий відзначив, що до них все частіше звертаються громадяни, готові допомогти українським військовим. «Спершу ми отримуємо інформацію про потреби для військових, потім формуємо відповідні списки. І, коли до нас звертаються громадяни, які хочуть допомогти армії, ми їм пропонуємо ці списки. Більше того, допомогу, яку жертвують люди, передають безпосередньо тим військовим, які її потребують», – резюмував Олег Пелехатий.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа