14 червня стартує традиційний молодіжний фестиваль «Зашків – земля Героїв»

zash

11 червня у Львівській обласній раді відбулася прес-конференція організаторів фестивалю «Зашків – земля Героїв».

Як повідомив під час прес-конференції депутат Львівської обласної ради, заступник начальника управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Андрій Холявка, традиційний молодіжний фестиваль «Зашків – земля Героїв» проходитиме за сприяння Львівської обласної ради впродовж трьох днів – 14-16 червня з нагоди 122-ої річниці від дня народження полковника Армії УНР, засновника і провідника ОУН, керівника національно-визвольної боротьби Євгена Коновальця на його батьківщині у селі Зашків Жовківського району.

Очікується, що на фестиваль прибуде делегація із Литовської Республіки. У її складі – 20 представників молодіжних організацій, а також депутати. Андрій Холявка нагадав, що Євгенові Коновальцю у міжвоєнний період, коли не було незалежної Української держави, надала громадянство Литва. У Каунасі на будинку, де він проживав, у грудні минулого року за сприяння Львівської обласної ради була встановлена меморіальна дошка. Також Андрій Холявка наголосив, що Львівська обласна рада і надалі підтримуватиме фестиваль «Зашків – земля Героїв» та інші заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання та пропагування здорового способу життя .

Координатор молодіжного оргкомітету фестивалю Роман Брезіцький детальніше зупинився на програмі дійства. Він, зокрема, розповів, що у рамках фестивалю відбудеться квест на знання життя та діяльності Євгена Коновальця; велопробіг «Від Степана до Євгена» за маршрутом: Львів (памятник Степанові Бандері) – Зашків (фестивальне поле); сплав козацької чайки; «запалення озера»; смолоскипна хода. У перший день фестивалю відбудеться концерт львівських молодіжних гуртів «Дзвони сонця», «Залізний Хрест», «К402», «Шосте чуття». У музичній програмі фестивалю на другий день виступатимуть гурти «Веремій», «ОтВінта», «Кому вниз», «Цвіт життя», «Тарута», «Vox Populi». У відкритті візьмуть участь владика Ігор Возьняк (УГКЦ) та владика Димитрій (УПЦ КП), народні депутати, представники Львівської обласної ради. У неділю вранці відбудуться богослужіння.

Роман Брезіцький також окреслив основні принципи фестивалю. Нагадаємо, що фестиваль у Зашкові традиційно пропагує здоровий спосіб життя, виховання молоді в національно-патріотичних традиціях і проходить без алкоголю, тютюну, наркотиків.

Про програму фестивалю також розповіли під час прес-конференції заступник виконавчого директора Ігор Іванюк та режисер Назар Драла.

velo

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа