120 тисяч одеситів підписали петицію за відставку мера

1 Одесити пікетують СБУ

Уже майже два тижні на Думській площі біля приміщення Одеської міськради активісти проводять масові акції протесту, вимагаючи звільнити з посади міського голову Геннадія Труханова, якого вони прозвали «МЕРзотником». А 22 квітня учасники антитруханівського майдану пікетували обласне управлінням СБУ Одещини, вимагаючи від силовиків арештувати мера Одеси, який має російське громадянство країни-агресора і володіє бізнесом в офшорах.

Активісти вважають, що перебування Труханова у міськраді – це загроза безпеці будь-якого українця. Петицію з підписами вони занесли в Управління СБУ в Одеській області. Однак там їм відповіли, що документ складено неправильно – петиції Служба безпеки не приймає. Після цього пікетувальники виправили документ на звернення і його у них прийняли.

«Ми принесли петицію про відставку Труханова, під нею підписалися 120 тисяч чоловік. СБУ повинне негайно розслідувати його справу і відмовити йому в доступі до державної таємниці. Також ми написали заяву в Центральний виборчком з вимогою скасувати рішення про призначення Труханова мером Одеси», – каже громадська активістка Алефтина Коротка.

Стурбовані учасники антитруханівського майдану і повідомленням про те, що мерія під виглядом громадської організації створює «Міську варту». Вона нібито покликана захищати одеситів і стежити за правопорядком не лише в місті, але і на державному кордоні. Та за свідченням активістів, це формування очолюють колишні регіонали, яких ще називають «ригами», а до її складу входять тітушки, які постійно беруть участь у порушеннях цього самого правопорядку. Та головне призначення цієї тітушні тепер – оберігати Труханова у його кріслі мера. А це загрожує новими сутичками і навіть бійками на Думській площі. Бо активісти вже оголосили свою акцію безстроковою, і стоятимуть доти, доки «МЕРзотрик» Труханов не залишить свою посаду.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа