12 жлвтня у Львові дивитимуться фільм “Вогонь і зброя (УПА на Закерзонні)”

Шановні Львів’яни й гості міста!

12 жовтня 2016 року продовжуємо показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичнупам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, ГО “Громадська варта”, ОУН, “Громадянська позиція” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

12 жовтня 2016 року пропонуємо фільм:

“Вогонь і зброя (УПА на Закерзонні)” (2007)
Показ фільму присвячений Дню захисників України (14 жовтня).

UPA_Lemko_html_b7784159

Жанр: документальний

Країна: Україна

Виготовлено: Ліга українців Канади

Автор та режисер: Мирослав Іваник

Тривалість: 01:28:02

Сценарій: Документальний фільм Мирослава Іваника (Канада) «Вогонь і Зброя» розповідає про відділи Української Повстанської Армії, які воювали на західній межі українських етнічних земель – на Закерзонні. Це розповідь про повстанські відділи з Лемківщини, Бойківщини, Надсяння та Холмщини, що стали на захист українського населення цих земель і протягом майже 4 років вели важкі бої з відділами польського підпілля, німецького Вермахту, совєтського НКВД і реґулярної польської армії….

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа