Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні – 2022

НебеснаСотня

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. В рамках приурочених цій даті подій у Києві й інших містах охочі можуть відвідати низку екскурсій, виставок, концертів, під час яких більше дізнатися про Героїв Небесної Сотні та Революцію Гідності. Серед різнопланових заходів, зокрема, київська прем’єра французької вистави “Maidan Inferno” та швейцарський художній фільм на справжніх подіях “Olga” в Українському домі.

Завантажити деталізовану програму можна на сайті Музею Майдану 

Крім перерахованого в програмі, цьогоріч масштабно відбудеться тематична соціальна реклама на телебаченні та вуличних рекламних площинах у містах багатьох областей.
Комплекс заходів представили генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович і голова громадської організації “Родина Героїв “Небесної Сотні” Юрій Аксенин.
“Спільно з широким колом партнерів ми створили потужну репрезентативну програму до 20 лютого, яка розвінчує міф про те, що вшанування подій Революції Гідності вже не актуальне. Країна-агресорка намагається окупувати не лише наші землі, а й історію та пам’ять. Утім, українці вдячні Небесній Сотні за подвиг боротьби за нашу країну та самозреченість у захисті її майбутнього. Тож у ці дні всім нам особливо важливо бути одностайними і сильними, аби продовжити справу наших героїв”, – сказав генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.
“Дякую Музею Революції Гідності та Міністерству культури за те, що розробили відеоролики. Це розширило комунікацію. Навіть місцеві селищні ради просять і розміщують матеріали в себе на ресурсах. І дякую, що вперше за 8 років централізована соціальна реклама буде по всій Україні. Також за єдиним стандартом будуть ушановані герої. Церемоніал починатиметься державним славнем, далі буде екуменічна панахида, адже серед Героїв Небесної Сотні були люди різних віросповідань, покладання квітів під “Плине кача” із залученням військового оркестру та почесті у вигляді військового салюту”, – підсумував Голова ГО “Родина Героїв “Небесної Сотні” Юрій Аксенин.
“Хто підняв руку проти України в 2014 році, використовуючи російську зброю, той програв. Нагадую, на Євромайдан бортами з Росії привозили гранати, які використовувалися проти українців. Але Україна – незалежна. Ми вшановуємо тих, хто боровся за неї і переміг. І так само програють ті, хто зараз підіймає руку проти України. Сьогодні країна вшановує пам’ять тих, хто загинув за незалежність. І в безслав’ї перебувають ті, хто був у режимі Януковича – або повтікали в Росію, або ховаються від правосуддя в Україні. Думаю, така буде доля всіх, хто бореться проти України.
Що стосується музею, є багато оптимістичних новин. Вдалося розблокувати переговори з переможцем архітектурного конкурсу, музей отримав право використання ескізу. Відповідно, минулого року музей також провів відкриті закупівлі, і за результатами обраний проєктувальник музею. Зрушення розблокувало процеси, які були заморожені багато років. Цього року має бути проєктування, і, якщо все буде добре, наприкінці року буде обраний підрядник і почнуться будівельні роботи”, – розповів Антон Дробович.

Пресслужба Національного музею Революції Гідності 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа