«Джура – 2022» завершено! Хай живе «Джура – 2023»!

Dzura-logo

Третім (всеукраїнським) етапом Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив від 17 до 25 серпня у Закарпатті, було завершено 2021/2022 навчальний рік.

Джури на Красному Полі

В наметове містечко табору «Карпатська Січ-2022» цього разу прибуло 170 джур з 14 областей України. Попри труднощі воєнного часу, організатори заходу працівники Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді запропонували учасникам гри «Джура» програму з військового вишколу, заходів туристично-краєзнавчого напряму та цікавих мандрівок містами Закарпаття.

Символ гри Джура на Красному Полі

Урочисте відкриття за традицією відбулося на Красному Полі, де «джури» вшанували пам’ять українських героїв, полеглих в боротьбі за Карпатську Україну у 1939 році.

DSC00848

Протягом дев’яти днів учні брали участь у різноманітних змаганнях, під час яких виявили свою фізичну, військову підготовку та творчу майстерність. Таборова старшина, тренери-інструктори разом з адміністрацією Центрального табору потурбувались, щоби «джури» мали можливість водночас навчатись і відпочивати. Виховники допомагали дітям наповнювати таборове життя різноманітними цікавими заходами, іграми. Таборовики не залишили без уваги таку подію, як 80-річчя створення Української Повстанської Армії, героїчний чин якої сьогодні продовжують вояки Збройних Сил України, обороняючи Україну від московського агресора. Треба віддати належне батькам «джур», які в неспокійний час дозволили своїм дітям взяти участь у Всеукраїнському етапі.

DSC00913 копія

Отже, успішно завершивши 2021/2022 навчальний рік, всім учасникам треба максимально використати набутий досвід проведення гри «Джура» у воєнне лихоліття. Щоби ствердити проголошене на відкритті гри гасло «Джура» була, є і буде!» необхідно вже у вересні підвести підсумки зробленого. Бажаємо якнайшвидшій появі наказу про проведення гри у новому 2022/2023 навчальному році. Вітаємо «Джуру 2023»!

Прес-служба ГО «Молодіжний Клуб Джура»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа