Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2022

rubl-200doll

1. Голова рахункової палати росії повідомив, що спад російської економіки в 2022, за попередніми оцінками Мінекономрозвитку, становитиме 8,8%.
2. Річна інфляція в росії прискорилася до 17,7%, у 2022 за базовим прогнозом становитиме 20,7%, у 2023 – понад 6%.
3. Реальні наявні доходи росіян у I кварталі знизилися на 1,2% у річному вираженні.
4. Через розгін інфляції в березні у росії знизилися і реальні пенсії (мінус 8,3%).
5. Вартість основних будівельних матеріалів у рф за останній місяць зросла на 15-30%, повідомив президент Національного об’єднання будівельників (НОСТРОЙ), яке офіційно бере участь у моніторингу цін будівельних ресурсів.
6. Близько 80 підприємств Санкт-Петербурга закрилися на простій.
7. Через санкції в 2022 році росія скоротить видобуток нафти на 17% – з 524 млн тонн до 434 млн тонн.
8. Росію виключили з Всесвітньої туристичної організації.
9. Фінляндія конфіскувала майно російського олігарха. Йдеться про підсанкційного Геннадія Тимченка та його арену-концертний зал Hartwall Arena.
10. Польща звернеться до Єврокомісії із запитом ввести мита у 25-35% на імпорт газу та нафти з росії,
11. Фінляндія слідом за Польщею та Болгарією вирішила не платити за російський газ за новими вимогами рф.
12. Казахстан планує збільшити експорт нафти до Європи через Грузію.
13. Швейцарія в рамках санкцій заморозила російські активи більш ніж на 9 мільярдів доларів. Сьогодні Швейцарія запровадила чергові санкції проти рф. Вони включають заборону на імпорт вугілля, деревини, цементу, морепродуктів та ікри. Крім того, у Швейцарії більше не можна реєструвати трастові фонди для громадян або жителів росії.
14. Schneider Electric продасть російські активи менеджменту. На росію припадає до 2% від загальних доходів Schneider Electric. Раніше компанія призупинила інвестиції та постачання в росію та білорусь.
15. Додаток “Аерофлоту” зник з App Store. У Google Play він поки що доступний.
16. «Уральські авіалінії» скасували рейси до Казахстану, Вірменії, Азербайджану та Узбекистану до 29 жовтня.
17. Членство “Аерофлоту” в альянсі SkyTeam призупинено.
18. Spotify відключив 2,1 млн платних передплатників з росії. За березень стрімінговий сервіс відключив 1,5 млн російських акаунтів, за квітень ще 600 тисяч.
19. Шведська AAK, що спеціалізується на постачанні рослинних олій та промислових жирів для харчової промисловості, повідомила, що вирішила піти з російського ринку. У березні компанія призупинила постачання та продажі в рф.
20. Німецька хімічна компанія BASF припиняє діяльність у білорусі та росії. BASF виробляє нафтохімічні продукти, пластмаси, сировину для побутової хімії, фармацевтичну сировину, харчові добавки, гербіциди та інсектициди. У рб та рф у компанії працюють 684 особи.
21. Половина російських кінотеатрів може закритися у найближчі два місяці через критичну нестачу репертуару, падіння виручки прогнозується більш ніж на 80%. На середину квітня закритими виявилися вже 36,4% кінозалів у країні.
22. Латвія відмовилася від послуг російського агрегату новин «СМИ2».

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа