Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 19.08.2023

sovok19

1. в росії зникнуть майже 200 іноземних ліків.
– Державні лікарні в рф отримали від МОЗ список із 196 найменувань препаратів, які найближчим часом зникнуть з російського ринку.
– В ньому є життєво необхідні препарати, які досі використовуються для лікування різних захворювань, більшості з них у рф немає аналогів.
– До списку потрапили деякі антибіотики, препарати на лікування ВІЛ-інфекції, онкологічних захворювань, епілепсії, хвороби Паркінсона, психічних захворювань.
2. російські міста-мільйонники стикаються з проблемою реалізації новобудов.
– На першому місці антирейтингу Омськ. Тут, станом на початок серпня, не було розпродано 77% площ у новобудовах.
– Самара знаходиться на третьому місці із показником 71%.
– Між ними – Краснодар (75%). Щоб купити середню за вартістю квартиру площею 60 кв. м, сім’ї в Краснодарському краї потрібно накопичувати близько 12,5 років.
– Слідом за трійкою лідерів антирейтингу за темпами продажу площ у новобудовах йде Воронеж. Тут, за наявними даними, нереалізоване житло (820 тис кв. м) продаватимуть трохи більше чотирьох років.
– Загалом по країні обсяг житла, що будується, на початок липня склав 101,1 млн кв. м. З них нерозпродане житло – це 70,9 млн кв. м, чи 70%. За рік цей показник зріс на 18,5% (на 11,1 млн. кв. м).
3. У росії найближчим часом зростуть ціни на вино та коньяк.
– Очікується, що до кінця вересня ціни піднімуться на 4-5%.
– Ціни піднімають виробники паперу, плівок, пляшок та іншої супутньої продукції, яку змушені закуповувати винні заводи. Це впливає на кінцеву собівартість спиртного.
4. Боррель: росія – це бензоколонка з атомною бомбою.
– Високий представник ЄС Жозеп Боррель вважає, що росія не зможе досягти успіху у війні проти України та не має такої ваги у світі, як Китай.
– Топ-дипломат ЄС зауважив, що путін, вирішивши розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, “майже в усьому помилявся” – зокрема в здатності контролювати країни Євросоюзу через енергетичну залежність.
– Водночас Боррель позитивно оцінив останні переговори щодо української “формули миру” в Саудівській Аравії, завваживши участь у них Китаю.
– Коментуючи політику Євросоюзу щодо Китаю і виклики, які вона порушує, Боррель зазначив, що неможливо порівнювати Пекін і Москву.
– “Китай – це не росія. Китай – реальний геополітичний актор, тоді як росія – економічний карлик, як бензоколонка, власник якої має атомну бомбу”.
5. Канада ввела санкції проти російських судів і першого заступника міністра юстиції.
– Обмеження ввели проти Басманного, Хамовнічєского та Московского міських судів, а також проти 15 осіб.
– Зокрема, заступника глави Слєдкома Едуарда Кабурнєєва і першого заступника міністра юстиції Євгєнія Забарчука.
– Запровадження санкцій пов’язано із порушенням прав людини у росії, зокрема, переслідуванням опозиціонерів Владіміра Кара-Мурзи і Алєксєя Навального.
6. Виробник чаю та кави JDE Peet’s, що володіє брендом Jacobs, припинить продавати в росії каву Tassimo та Moccona.
– Крім того, компанія планує до кінця року прибрати з рф каву Jacobs, йому на зміну прийде бренд під назвою Monarch.

 

Володимир Омелян

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа