Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 15.04.2022

278687207_10159223073773439_5499687700183232131_n

1. Moody’s прогнозує Росії дефолт при невиплаті боргів іноземним інвесторам до 4 травня. Агентство зазначило, що виплата купонного доходу у рублях, яку Мінфін провів 4 квітня, суперечить умовам контрактів. Moody’s розцінить її як дефолт, якщо до кінця пільгового періоду інвесторам не надійдуть виплати в доларах.
2. Великобританія заморозила $10 млрд двох бізнес-партнерів Абрамовича. Зокрема, заморожено активи директора «Челсі» Євгена Тененбаума та ділового партнера Давида Давидовича (якому також заборонили в’їзд до країни). Заморожена сума є рекордною.
3. Північна Македонія оголосила шістьох російських дипломатів персонами нон грата.
4. Влада Іспанії виявила на території країни чотири яхти, портовий причал і 29 об’єктів нерухомості, що належать російським бізнесменам, що підпали під санкції.
5. Банківська група SEB повідомила про припинення переказів платежів до росії і прийматиме платежі, призначені для російських та білоруських клієнтів до 31 травня, після чого вони повертатимуться відправнику.
6. Сербія планує знизити свою залежність від російського газу – країна планує з вересня 2023 року почати отримувати зріджений природний газ із Греції, а також природний газ із Азербайджану.
7. Польща вирішила не чекати на інші країни ЄС та запровадила ембарго на імпорт вугілля з рф та білорусі.
8. Додаток Альфа-банку видалили з App Store, в Google Play воно поки доступне.
9. CD Projekt Red (відеоігри) зупинила співпрацю з російськими та білоруськими фірмами чи компаніями.
10. Австрійський машинобудівний та технологічний концерн Andritz призупиняє розвиток нових операцій у росії через вторгнення рф в Україну.
11. Lifan (китайський автопром) – повністю зупинив продаж автомобілів в росії, цього року взагалі не продав жодної машини.
12. Пошти Польщі, Швеції, Данії, Фінляндії та Австралії припиняють доставку відправлень до та з росії й Білорусі
13. За даними центру Teikoku Databank третина японських фірм на російському ринку зупинило свою діяльность.
14. Китай призупинив співпрацю з російською академією наук.
Дане рішення заморозило розвиток спільних проектів, які планувались раніше. Більшість іноземних агентств та академій наук заморозили стосунки з російськими фахівцями. Серед них – академія наук Німеччини «Леопольдіна», Французька академія наук та Національна академія наук США.
За фото дякую Саша Кац

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа