Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 10.07.2023

sanctions-18

1. Росіяни вивели із країни максимальну кількість грошей за всю історію спостережень.
– На депозитах у банках-нерезидентах в іноземній валюті росіяни на 1 травня зберігали близько 5,8 трлн рублів — у два з половиною рази більше ніж до лютого 2022 року.
– Найбільше грошей було виведено до країн Центральної Азії та Закавказзя.
2. Новий рекорд банкрутства громадян рф.
– У першому півріччі 2023 року банкрутами визнано 163 тис. осіб, що на третину більше, ніж торік.
3. У росії спостерігається різке зростання інфляційних очікувань.
– За результатами опитувань, медіанна оцінка інфляції, що спостерігається (зростання цін за останні 12 місяців) підвищилася з 13.5% до 14.5%.
– Медіанна оцінка очікуваної інфляції (зростання цін за наступні 12 місяців) злетіла з 11.8% до 15.9%
4. Імпортні товари та послуги у бюджеті росіян подорожчали на 8,6% до грудня 2022 р.
– На тлі падіння нафтогазових доходів та зростання дефіциту бюджету рубль слабшає – з 81 за долар 5 червня до 91 на 7 липня.
– Через це імпорт може подорожчати ще на 5%, додавши 1-1,5% до інфляції.
5. Знижки на російську нафту зведені до мінімуму.
– Дисконт для індійських НПЗ скоротився до $4 за барель після пікових значень $25–30, а продавці відмовляються від тарифів на відвантаження, щоб покрити розрив з еталонною нафтою марки Brent і обійти західну стелю цін. Про це пише The Times of India з посиланням на джерела у галузі.
– Продавці російської нафти користуються роздробленими закупівлями нафтопереробних заводів, особливо державних підприємств.
– Вони стягують $11–19 фрахту з портів Балтійського чи Чорного морів, що майже вдвічі перевищує норму, а нафта виставляється за ціною на $1–2 нижчою від стелі ціни.
– Індійські покупці можуть незабаром зовсім втратити знижки, якщо ціни на нафту продовжать знижуватися і скоротять розрив із ціновою межею Заходу.
6. Австрійський концерн OMV продовжить закуповувати у росії газ, незважаючи на санкції.
– Глава австрійського нафтогазового концерну OMV Альфред Штерн заявив, що компанія продовжить закуповувати російський газ за довгостроковим контрактом, незважаючи на санкції.
– OMV забезпечує близько 30% газового ринку Австрії.
7. За обсягом постачання газу до Іспанії, росія за підсумками червня посіла перше місце, обігнавши за цим показником Алжир.
– Це випливає із даних енергетичної компанії Enagas.
– За перший місяць літа Мадрид імпортував з рф 7673 ГВт-год зрідженого природного газу, 26,8% від усього обсягу закупівель королівства.
– З початку 2023 року країна закупила у москви 41145 ГВт-год ЗПГ.
8. Імпорт південнокорейських моторних олив у росію за підсумками 2022 року зріс на 117%.
– Обсяг імпорту південнокорейських моторних олив до росії склав за підсумками 2022 року $229 млн, повідомляє Financial Times. Це на 116,7% більше, ніж 2021 року.
– Як зазначає видання, корейські виробники моторних олив виграли від виходу з російського ринку західних компаній після початку війни в Україні в березні 2022 року.
– На відміну від США та ЄС, Південна Корея не вводила заборони на експорт моторних масел до росії. Жодна з корейських компаній не була звинувачена у порушенні міжнародних санкцій, які забороняють продаж моторних олій.
9. Компанія Danone у росії прийняла рішення про локалізацію міжнародного бренду «Активіа» під новою назвою «АктіБіо» на російському ринку.
– Зміни стосуватимуться лише назви бренду та дизайну упаковки, зазначається у повідомленні компанії.
10. росія виробляє безпілотники за ліцензією Ізраїлю , — підтвердив посол Ізраїлю в Україні.
– За його словами, угода була укладена ще у 2010 році – єдина в оборонній сфері між рф та Ізраїлем.

гагарин

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа