Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 04.05.2022

280095717_10159254777608439_7096300597826687616_n

1. Єврокомісія анонсувала нові санкції проти рф. Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що у 6 пакет санкцій увійдуть:
• Заборона імпорту російської нафти. Нафтове ембарго на російську нафту передбачає поступову заборону на імпорт сировини упродовж шести-восьми місяців. Винятки мають бути для Угорщини та Словаччини, які сильно залежать від нафти рф. Їм дозволять продовжувати імпорт до кінця 2023 року;
• Сбербанк і ще два великі російські банки відключать від системи SWIFT (під санкції також потраплять «Московський кредитний банк» та «Россільгоспбанк»);
• На території ЄС заборонять мовлення 3 великих російських телеканалів;
• Персональні санкції щодо високопоставлених російських офіцерів, причетних до того, що сталося в Бучі.
2. Новий пакет санкцій ЄС стосуватиметься також і білорусі, зокрема, “Білоруськалія”, Білоруської калійної компанії та нафтопереробного підприємства “Нафтан”.
3. російська нафта Urals у квітні продавалася в середньому по $70,52 за барель – на 20,8% дешевше, ніж у березні, повідомив Мінфін росії. Вона торгується із дисконтом через санкції.
4. Велика Британія сьогодні оголосила про нові санкції проти РФ.
• Введено заборону користування російськими компаніями послугами британських фірм у сферах піару, бухгалтерії та консультаційного менеджменту;
• запроваджено санкції проти ПАТ “Камаз”, голови банку “Открытие” Михайла Задорнова, голови правління Совкомбанку Дмитра Гусєва;
• введено санкції проти Всеросійської державної телерадіокомпанії, а також військових кореспондентів РФ Євгена Піддубного, Олександра Коца та Дмитра Стешина, телеведучого Михайла Леонтьєва;
• Соцмережі, інтернет-сервіси та магазини додатків повинні заблокувати контент RT та Sputnik;
5. введено санкції проти помічника президента рф Максима Орешкіна.
Австралія запровадила санкції щодо 76 депутатів Держдуми рф, 34 «міністрів лднр» та російського пропагандиста Володимира Соловйова.
6. Американський виробник Emerson Electric залишає рф. Emerson Electric – велика транснаціональна корпорація. Компанія поєднує технологію та інжиніринг у багатьох галузях промисловості та пропонує технологічні рішення для промислових, комерційних та споживчих ринків.
7. ЄС планує заборонити росіянам купувати нерухомість. Євросоюз додав заборону на угоди з нерухомістю з громадянами Росії у шостий пакет санкцій. Заборона поширюється на росіян, які не є громадянами ЄС і не мають посвідки на проживання у країнах-членах ЄС. Вона не стосується тих, хто має громадянство або дозвіл на проживання в Європейській економічній зоні або Швейцарії.
8. Одна з двох провідних міжнародних баз даних наукового цитування Web of Science, яка надає відомості про публікації та їх цитування в наукових журналах, стала недоступною для дослідників з рф.
9. У дилерів Lexus в росії закінчилися запчастини. «Зараз у нас виникли проблеми із гальмівними колодками. Вони скінчилися. Наші клієнти самі намагаються десь замовити, купити. Приїжджають зі своїми», – розповів представник одного з великих дилерських центрів Lexus у Москві.Проблеми також спостерігаються з елементами підвіски: оригінальних важелів немає в наявності, їх надходження очікується не раніше, ніж через 3 місяці. За багатьма позиціями на запчастини утворилася черга із клієнтів.
10. Негативный розвиток авіагалузі на росії. Авіакомпанія Utair планує поповнити свій флот 20 літаками Як-40 та Як-42, вироблених у 60-70 роках минулого століття, які для цього будуть зняті з консервації та відновлені. Тобто авіакомпанія планує здійснювати перевезення пасажирів літаками 60-річної давнини.
11. На росії почав знижуватися обсяг заготівлі деревини. У першому кварталі 2022 року заготівля деревини в росії знизилася на 2,4%, до 68,9 млн. куб. м. Основними причинами є заборона експорту з країни необробленої деревини з початку 2022 року, а також деревної сировини для фанери.
12. Coca-Cola може повністю залишити російський ринок.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа