Знов російська мова сприяла російському злочинові

Йосиф Сірка

Усім російськомовним українцям слід пригадати дійсність, якою керувався кремлівський диктатор Путін вже, майже, десять років – захист «русскоязичного населенія». І, саме отим язиком «захищений» зрадник України, імовірно, допоміг московським «рятівникам» в уніформі російської армії скоїти найгучніший і безпрецедентний, свідомий ЗЛОЧИН «русской армии» («визволительки») у ХХІ-у столітті!

Злочин, який скоїла російська армія в селі Гроза, Харківської обл. 5 жовтня н.р., є найпереконливішим доказом того, що йдеться про ҐЕНОЦИДНИЙ вчинок російської аґресії. Село віддалене від лінії фронту біля 25 км і не має жодного військового значення для фронту. Окрім того, тут нема жодних військових обєктів, які б становили для ворога будь-яку небезпеку, чи загрозу. Злочинний вчинок російських фашистів лише підтвердив, що на Московії нічого не змінилося від часів середньовіча.

З ХХ ст., щойно після десятиліть – 21 жовтня 2013 р. судді Великої Палати Европейського Суду з Прав Людини констатували факт вчинення керівництвом і силовими структурами совєтської Росії воєнного злочину -масового вбивства польських військовослужбовців, відомого під назвою Катинський розстріл (5.3.1940). В СССР невдало пробували перекласти відповідальність на нацистський режим, а рішення вбивати було прийнято кремлівським Політбюро та Сталіном.

 Доречно буде пригадати і катастрофу польського літака з президентом Качинським, який хотів відвідати Катин, на чолі польської урядової делегації 10.4.2010 р.. Пригадаємо, що в той час існували різні конспірологічні теорії про причини катастрофи. Серед них була і така, яка нагадувала, що саме з ініціативи Качинського польський урядовий літак у розпал п’ятиденної російсько-грузинської війни 2008 року доставив на центральну площу Тбілісі самого президента Польщі, лідерів України та трьох прибалтійських держав. Присутність цих політиків у Тбілісі, переконані прихильники Качинського, була головним фактором, який став на заваді вторгненню російських військ до грузинської столиці, а також назавжди перетворив польського президента на особистого ворога Володимира Путіна.

Знаючи мстивість Путіна за «образи», тобто, перешкоджання у його нецивілізованій поведінці стосовно своїх противників, чи ворогів (Немцов, Навальний, Пригожин та ін.), помсту за неуспіх російської армії – путінські яструби мстяться (континентальні, Іскандери та інші нищівні ракети) на мирному, греблях і т. ін. – можемо собі уявити і помсту за перешкоджання окупації Грузії.

Цю думку посилює і сам Путін своїм виступом на конференції у Валдаї, на якій він журналістам повідомив «подробиці», мовляв, на тілах загиблих членів «Ваґнерівців» (включно з його близьким другом Пригожиним, якого він назвав зрадником) виявили осколки ручних ґранат. Це викликає підозру – чому ж, навіть, після 13 років, РФ не хоче передати уламки польського літака, який розбився на летищі у місті Смоленськ? Може, небезпека, що щось виявлять таке, що московські «фахівці» заперечували?

Атака високоточної ракети вписується у поведінку московитів, яку вони продемонстрували цілому світові у с. Гроза на зібрані рідних, сусідів, друзів та знайомих, щоб дати останню шану загиблому – на поминках, зразу після похорону! Здається, історія класичних воєн (не згадуємо війни з терористами) ще не зазнавала такого, щоб на учасників поминок запускали ракету 3800 кг. Слушно зазначити, що саме «руZZкій мір» приніс таке «визволення» в Україну, яке починалося із «захисту» російськомовних, а скінчилося. осудом цілого цивілізованого світу.

Чи стане демонстрація «любові» до «рускоговорящих» в Україні достатнім доказом того, що потрібно переходити на державну мову, на мову предків, на мову цивілізаційного вибору України? Важко уявити, що серед україномовних громадян міг знайтись отакий підлий покидьок-сусід, який допоміг вічному українському ворогові знищити 1/5 населення села.

Дуже хочеться вірити, що російський злочин у с. Гроза, який забрав 52 (на сьогодні) життя, прискорить і шановних працівників ЗМІ перейти скоріше на державну – українську, щоб не полегшувати щодня ворогові з інформацією на фронті та колаборантам у зраді. Молодшому поколінню, яке з дітьми перебуває в різних країнах Европи, слід звернути увагу, що в кожній европейській державі могли зберегтися мови і найменших народів Европи: Словенія, Албанія, Хорватія, Словаччина, Фінляндія та балканські народи, лише тому, що вони не мали такого сусіда, яким стала Московія, після ліквідації сусідніх народів – через винищення, або примушування до вивчення мови окупанта.

Сподіваюсь, що ті українські біженці, які опинилися на сході Словаччини, на півдні Буковини в Румунії, в Польщі у місті Перемишиль, в Сербії, де проживають споконвіку українські етнічні групи, і які досі зберегли мову своїх предків – можуть повчитися шанувати своє, а не бути папугами московської.

Зрештою, якщо перестати розмовляти мовою вбивці всього українського, то це забере вигадану «причину», мовляв, населєніє – утискують. Тобто: ворога слід не переставати вбивати, а московський язик – перестати вживати. Таким чином українці зможуть пережити татаро-монгольську навалу ХХІ-ого ст., яка перевершує своїх предків, бо ж має навіть атомні бомби.

7.10.2023

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа