Зелене світло Зеленського

 

На думку багатьох, на пресовій конференції, присвяченій річниці перебування у Білому домі, президент Байден дав Путіну «зелене світло» на вторгнення в Україну за умови, що це буде не велике INVASION, а малюсеньке (minor) INCURSION.

Різниця між INVASION та INCURSION полягає у часових та просторових параметрах вторгнення. INCURSION – це незначне або нетривале воєнне вторгнення в іншу країну, рейд.

Яка саме ділянка кількатисячного українсько-російського кордону є INCURSION придатною, Байден Путіну не сказав. Зате сказав Зеленський! В інтерв’ю часопису The Washington Post президент України, реально оцінюючи наявну ситуацію («I will say realistically»), зазначив: «Харків, який перебуває під контролем  українського уряду, може бути окупованим».

Досі про підконтрольні уряду території говорилося лише у зв’язку із прифронтовими районами Донецької та Луганської областей. Харків теж тепер прифронтове місто? І це каже людина, котра ще вчора запевняла співгромадян не піддаватися паніці, не зважати на попередження всього світу про можливий російський наступ і починати спокійно та неквапно фарбувати яйця на Великдень!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа