Єрмак вже перетворив Україну на «бананову республіку»?

Йосиф Сірка

Вівторок, 27 червня н.р., різні ЗМІ приносили скупі новини про «таємну міжнародну зустріч Півночі та Ґлобального Півдня, яка відбулася в Данії «за ініціативою України». Згодом, відомий журналіст-аналітик, який зараз перебуває в рядах ЗСУ, Тарас Березовець, подав обширнішу інформацію про «таємне збіговисько» в Данії (за ініціативою України). Незрозумілим стала інформація Березовця на українському каналі Прямий російською мовою, певно, задля «ширшого кола».

З інформації Березовця слухачі довідалися, що Україну («ініціаторку») на «таємній зустрічі» представляв голова ОП А.Єрмак. Ще дві особи назвав Березовець – Дж. Салліван (радник президента США – J. Sullivan) та А.Ф. Расмуссен (A.F.Rasmussen, колишній секретар НАТО (2009-20014), радник президента В.Зеленського). Обидва названі учасники «таємної міжнародної зустрічі» відомі українській громадськости вже з інших «ініціатив» стосовно «миру в Україні», чи участі в НАТО, які організував Єрмак у Києві, чи десь інде.

Дивним здається, коли, при діючому і здоровому міністрові закордонних справ України, на міжнародній арені – а «таємна міжнародна зустріч» була такою, представляє країну не людина з дипломатичним стажем, але «завгосп президента», як звикли звати голову ОП Єрмака. Підозру про добрі наміри «таємної міжнародної зустрічі» викликає саме «таємничість», яка мала б допомогти закінчити війну Росії проти України.

Підозру у нещирості ороганізатора, чи ініціатора, викликає і те, що голова ОП Єрмак має досвід у кіноіндустрії, яку ніяк до дипломатії не порівняєш. Його, майже 12-річний, досвід помічника українофобові, пепутатові Партії реґіонів та ОПЗЖ Е.Тедеєву, переконаний, що не допоміг Єрмакові стати «дипломатом» і, сумніваюсь – патріотом України. Численні звинувачення Єрмака у держзраді (Бутусов, Лерос, Швець, Крижанівський та багато інших) та і петиція до президента з понад 25 тисячами підписів на його звільнення з ОП, залишаються до сьогодні без відповіді.

Якщо людина «чиста», то вона подає до суду – за образу, але досі не було жодного заперечення Єрмаком звинувачення у «брехні» на «захист честі і гідності».

Таємна міжнародна зустріч», організована Єрмаком, нагадує нам таємну зустріч в Омані, яку він організував, як «таємний приватний відпочинок» Зеленського. Організована зустріч з Патрушевим у січні 2020 р. не принесла Україні швидкого миру, але зруйнувала передвиборчі обіцянки Зеленського про молоді професійні кадри, про соціальні й інші реформи, про зняття імунітету депутатів ВРУ, високі платні вчителям та багато іншого.

Єрмакові таємна зустріч в Омані принесла не тільки місце голови в ОП, але й можливості ставити на державні посади «своїх». Це призвело до суцільного заміщення людей, прикладом чого стали не тільки аґенти РФ на керівних посадах СБУ – Наумов та Кулініч, але й в адміністрації президента, де такі кадри з часів Януковича, якими були Татаров, Демченко, Портнов та ін..

Отже, «таємна міжнародна зустріч» в Данії, організована Єрмаком (бо ж більше українців не назвали), викликає підозру ще й тим, що в ній брали участь представники держав, які ще недавно пітримували Путіна у війні з Україною, чи «знаходили порозуміння» для загарбницької аґресії Кремля. Зрештою, не зрозуміло, чому Єрмак не віддасть таку важку ділянку, якою є дипломатія, українським професійним кадрам, бо його досвід з Оманом, та його участь у Переговірній групі Мінських угод також могла скінчитися катастрофою, якщо б вчасно не втрутились люди, що були патріотам і недозволили визнати «ЛНР, ДНР».

Оскільки останнім часом появилося так багато запитань до особи Єрмака, на які він вперто мовчить, то і справа з «таємної міжнародної зустрічі, стосовно миру в Україні» викликає сумнів, що вона на користь України. Коли б Єрмак збирав міжнародні підписи держав під вимогою до Росії забрати окупаційні російські війська з України, визнати її суверенітет і незалежність – це можна було б якось зрозуміти. Але таємно зустрічатися і обговорювати, як змусити Україну до миру – є зрадою сотень тисяч полеглих, змушених виїхати у чужі краї, покалічених, збіднілих.

На фоні злочинного терористичного зруйнування Каховської ГЕС та підмінування Запорізької АЕС, знищених Маріуполя, Бучі, Бахмута, Херсона та соток інших міст та сіл, «таємні зустрічі» не викликають довіру. Якщо її ініціатором був Єрмак, то це викликає запитання: А в чийому інтересі «таємні зустрічі», якщо не в українському? А може Україна вже «бананова республіка», в якій не президент, не ВР України,не закони, не дипломатія керують країною, але «завгосп президента»?!

28.6.23

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа