Якщо аґресія РФ є злочином, то вона має бути покараною!

Йосиф Сірка

Непокараний злочин повертається.

(Народна мудрість.)

Спроби А.Єрмака (голови ОП Зеленського), стосовно тзв. перемовин, угод з аґресором РФ, вже давно викликали підозри, що вони спрямовані не на інтереси страждаючої України. Вперше він «засвітився», як «переговірник» у тзв. мінській групі, коли підписав з представником Кремля Козаком «визнання» неіснуючих сепаратиських «республік» (луганської та донецької). Пізніше в ОП проголосили, що Єрмак на це не був уповноваженим і підпис був нелеґітимним.

Вдруге, голова ОП довів свою неосвіченість у дипломатії вибраними ним «переговірниками» до Істамбула 2022 р., на чолі з довіреною йому особою Д. Арахамії. Згідно з оприлюдненими даними німецької газети Die Welt, українська делегація була згідна на капітуляцію України та втрату, не тільки суверенітету, але й державности. Оскільки наміри Єрмака не виправдалися, то він скористався іншим маневром відволікти увагу українців та світової громадськости від нищівної руйнації мирного населення, міст та сіл, інфраструктури – запровадив таємні перемовини з деякими представниками тзв. «третіх країн», тобто, тих, які не засуджують аґресію РФ, але прихильні до «мирних переговорів» і відомі як «Ґлобальний Південь».

Загально відомо, що московські загарбники ніколи не дотримувалися слова – ані в усних перемовинах, ані після письмових. Один зі засновників Німецької Імперії і довгорічний її канцлер О.ф.Бісмарк, який знав Росію, як довгорічну сусідку, майже 150 років тому стверджував, що: «Угода з Росією не варта й паперу, на якому написана». І саме це підтвердив російський диктатор Путін, коли дав наказ на аґресію проти України 24.2.2022 р., порушуючи не тільки підписані його наслідником та попередником Д.Медведєвим Харківські угоди 2010 р., але й Ґарантії безпеки українського «суверенітету та цілісности країни» Будапештського меморандуму (1994 р.), підписаного іншим його попередником – Єльцином.

Звичайно, що «дипломатичний»-аматор Єрмак, якимось дивом, зайнявся «дипломатією», яку, пенвний час, тримав у секреті. Такою була і організована ним зустріч з представниками тз. «Глобального Півдня» в данській столиці Копенгаґені (4.6.2023). У публікації Financial Time  повідомляли, що подія мала неформальний (секретний) характер, а в Україні про неї згодом повідомив і сам організатор Єрмак через Телеграм.

Останнім часом, таке враження, що Єрмак не встигає займатися справами міністра закордонних справ, що й дозволило Д. Кулебі показати свій хист до дипломатії. Його інтервю американському виданню Foreign Policy (FP) (1.5.2024) було гідним українського міністра, який переконливо пояснив, чому, під сучасну пору, не має сенсу згадувати перемовини з аґресором. До прикладу, він пояснив, що Україна провела понад 200 переговірних зустрічей РФ за останні вісім років, але це не врятувало її віроломної аґресії.

Пан Кулеба приємно вразив відповіддю на запитання: На які поступки Україна готова, бо ж, згідно з оприлюдненими даними про Істамбульські переговори, вона погодилася втратити і території. Міністер Кулеба у відповіді зазначив, що не слід вірити всьому, що поширює російська пропаґанда. Він звернув увагу на те, що, завдяки кремлівській пропаґанді, часто лунають питання про те, на які поступки, жертви може піти Україна? Кулеба рішуче заявив, що Україна стала жертвою російської аґресії і не має жодних намірів іти на поступки воєнним злочинцям.

Вперше український дипломат звернув увагу на те, що саме завдяки кремлівським пропаґандистам світова спільнота потрапила під дезінформацію про те, що Крим був російським, що в Україні відбувся переворот. Таке враження, від відповідей Кулеби-дипломата, що у світі будуть зараз краще сприймати правду про аґресора і його загарбницькі наміри. Рідкісний виступ у заїхідних медіа першого українського дипломата засвідчив, що, коли б був він активно займався дипломатією, а не голова ОП Єрмак, то Україна могла мати у два рази більше прихильників.

Бездоганна англійська мова Кулеби, пригадала інтервю «аматора-дипломата» Єрмака відомому телеканалу FOX NEWS (листопад 2023). «Сміливість» Єрмака дати інтервю англійською мовою, відомий політолог, Ю.Швець назвав «недолугістю, а відповіді, які стосувалися корупції в Україні, скандальними. Це відбувалось перед вирішенням про фінансову підтримку США Україні. Відповідь Єрмака, про безпеку цільового використання фінансової допоги США Україн, пролунала: Не хвилюйтеся, ваші гроші будуть у безпечних руках! І це тоді, коли в Україні стало відомо про неймовірні корупційні схеми, зі слідами, які вели до офісу Єрмака.

Після ухвалення США допомоги Україні у понад 60 мільярдів доларів, коли окупаційні війська РФ скористалися нестачею у ЗСУ набоїв, і захопили кілька тисяч кв.м. української території, знов заговорили із ОП про «можливі» переговори. І знов Єрмак стає тим «інформатором» від ОП, якого вже понад 200 переговірних зустрічей з загарбником нічого не навчили, що викликає, вже четвертий рік, те саме запитання: в чиїх інтересах працює саморобний дипломат?

Тема «переговорів» має одне на меті: не допустити до інформації правду про віроломну аґресію Путіна, яка стала воєнним злочином проти людства. Справа не тільки у злочинному ґеноциді українського народу, який щодня пропаґують учні нацистського Ґебельса – Соловйов, Скабеєва, Сімонян та десятки інших. Без причини зрівняні з землею тисячі українських шкіл, лікарень, церков, фабрик та електостанцій, приватних будитнків та інших санітарних засобів, десятки тисяч вбитих мирних громадян, серед яких вже тисячі дітей – вбитих і покалічених. До цього долучені порушення Статуту ООН, цілковиті нехтування не тільки Міжнародних законів та елементарних норм поведінки з полоненими, але й садистська поведінка по відношенню до полонених та цивільного населення (Буча, розстріляний на камеру захисник Тимофій Шадура, 7.3.23).

І саме таким злочинцем є росіянський окупант, якого світ не повинен схиляти до переговорів, але має поставити його перед Міжнародний трибунал, щоб і наступні диктатори, на зразок Путіна – знали, що їх чекає. А нашим обовязком є не погодитися на переговори зі злочинцем, бо це буде гріхом перед тими жертвами, яких зазнали українці від здичавілої орди Московії.

Президенть Зеленський, у своєму Великодньому зверненні до народу, висловив рішучість у прагнені українців до перемоги. Він згадав потрібну Україні єдність у боротьбі з жорстоким і здичавілим ворогом, а єдність можлива тільки тоді, коли у воюючій країні-Україні законно припинять існування російської церкви, яка плодить зрадників. Оскільки смертна кара в Україні скасована, то зрадники-вбивці, які наводять ракети та гармати на цивільні обєкти, які вбивають, майже, щодня українських дітей та мирних жителів, залишаються живими. Тому й не дивно, окупанти наважилися і на вбивство самого президента України. Будемо надіятись, що Зеленський, нарешті, візьметься за очищення свого оточення, яке переповнене аґентами Кремля, які мали завдання обезголовити Україну.

Єдність – це сила, але її не слід просити: Боже, нам єдність подай! Господь дав нам розум і саме це потрібно використи. Тоді буде простіше знайти не тільки порозуміння та підтримку від друзів та союзників, але й чуття єдиної родини (Єдности), без якої нам не перемогти найлютішого та найжорстокішого ворога існуння українського народу.

7. 5. 2024 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа