Я йому не вірю! А Ви, вірите?

Йосиф Сірка

Признаюсь, що я дуже чутливий до брехні. Якщо мені хтось раз збехав – я йому більше не вірив. Моє дитиство пройшло на селі, де брехунів назитвали циганами, що було перебільшено, бо людей, які любили «циганити» (брехати) було й залишилося досить і поміж тими, які не належали до циган – сьогодні : ромів.

Звичайно, що ціла тзв. соціалістична система була побудована на комуністичній брехні, яка стала законом, а за правду людей переслідували. Це дуже нагадує корупційну систему в Україні, коли, після перемоги, партія СН набрала абсолютну більшість у ВР, сформувала новий уряд, який обіцяв реформи, піднесення життєвого рівня, припинення війни, знищення оліґархів і корупцію, ліквідування недоторканости депутатів та багато чого.

Точнісінька методологія комуністів, які у 1917 р. обіцяли людям землю, свободу, рівність, національне процвітання. Замість цього народ отримав колективізацію – від людей забрали й останню корову. Якщо комуністам портібно було кілька років, щоб усіх зробити жебраками, то «Слуги» використали свою перемогу і вже десь на 7-8-му місяці, без пояснень, поміняли Адміністрацію президента на Офіс. Щойно з підбором до Офісу керівника все стало зрозумілим.

На керівну посаду до адміністрації президента було б майже неможливо призначати помічника депутата ВРУ Е. Тедеєва – А.Єрмака. Доречно буде пригадати, що голова Адміністрації президента Зеленського А.Богдан був не тільки успішним юристом, але й мав досвід із праці при різних президентах: належав до команди Кучми, знаним був і за Ющенка, Януковича та, навіть, Порошенка. Досвід у розбудові держави, державної адміністрації у нього був.

Інакше було з Єрмаком. Як міг Зеленський взяти до адміністрації людину, яка пропрацювала понад 8 років помічником депутата, партія якого сьогодні заборонена. Крім того, Тедеєв був українофобом не тільки тому, що голосував за антиукраїнські закони, але й підписав звернення до Сойму ПР визнати ґеноцидом поляків події національно-визвольної війни України 1942-1944 рр..

Отже, вже праця на такого українофоба, яким був Тедеєв, викликає недовіру до людини (Єрмака), яка 8 років знала про його і його партії антиукраїнське переконання.

Швидкість, з якою пройшла зміна назви адміністрації Зеленського та майже цілої команди, за якою послідувала й зміна молодої і надійної команди, уряду, викликає підозру, що все було вже готове. «Приватний відпочинок» президента Зеленського в Омані початком січня 2020 р., на який він «взяв» зі собою «помічника» Єрмака, виявився доленосним для колишнього помічника Тедеєва.

Коли б журналісти не виявили Зеленського в люксусному готелі Оману, то його вірні виборці були б і недовідалися, що ґарант Конституції таємно полетів «відпочити» – лаконічно повідомляли з адміністрації. А «Страна.uа» «пояснила», що «Президент України Володимир Зеленський з сім’єю 5 січня вирушив в Оман». Журналісти дослідили, що 7 січня 2020 р. до Оману,«випадково», прилетів і М.Патрушев, якого вважають першим після Путіна в РФ.

Після цього, журналісти і такі відомі фахівці та аналітики різних змов та вчинків різноманітних посадовців, якими є колишні агенти КГБ (часів СССР) Ю.Швець, С.Жирнов, почали твердити, що 8-ого січня 2020 р. Патрушев зустрівся зі Зеленським. Журнадісти твердили, що наступного дня Зеленський повернувся до Києва тим самим літаком, яким до Оману прилетів Патрушев.

Коли в українських ЗМІ почастішала поява статей про зустріч Зеленського з Патрушевим в Омані то «свіжоспечений» керівник ОП Зеленського А.Єрмак змушений був на це відреаґувати. Але ж він не міг сказати: так я організував цю зустріч, бо хотів прискорити закінчення війни РФ проти України. Можна повірити, що Зеленський повірив Єрмакові, що можна швидко закінчити війну.

Та замість признатися, що він зробив, Єрмак вийшов перед ЗМІ зі заявою про брехливу вигадку ЗМІ. З того часу брехливі заяви Єрмака почастішали, а вершиною стала брехня у справі тзв. спецоперації про ваґнерівців. Коли приглянутись до тої брехні, якою Єрмак «годував» ЗМІ і прочитати кінцеве журналістське розслідування Berlligcat, в якому саме його прізвище фіґурує найпереконливіше, то не можна зрозуміти, яким чином брехун державного значення не тільки залишився на своїй посаді, але й поширив свій вплив на різні державні структури.

Відомий вислів президент США Абрагама Лінкольна:  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. (Ви можете часом усіх людей обдурити, декого може дурити увесь час, але ви не можете обдуювати всіх увесь час).

З брехнею така ж справа, як і зі злочином – якщо його не покарати – він повернеться. Отже, за брехню про Оман, Єрмак отримав не покарання, але нагороду. Сьогодні він найвпливовіша людина в Україні. Без жодної дипломатичної освіти, він став найбільшим «дипломатом» України. У тзв. Мінських переговорах Єрмак майже просунув визнання ЛНР та ДНР, у тзв. мирній ініціативі, він літає по світі, замість міністра закордонних справ, а з радником президента у безпекових справах Байдена Салліваном, чомусь переговори провадить Єрмак. Яке відношення «завгосп» президента має до питань безпеки країни – залишається загадкою.

Хочеться вірити, що Зеленський справді думав, що з московитами вдасться домовитися. Тому він не надвав значення 8-річній праці Єрмака на Партію реґіонів. А той, залучитв до «оновлення кадрів» радників Портнова, Сівковича, відомих кремлівських аґентів, яких «крутий» переговірник Єрмак подавав на підпис Зеленському. Таким чином представники 5-ої колони такі як Деркач, Баканов, Кулінич, Татаров, та всіх не перерахувати, бо Єрмак навіть пенсіонера Тарана призначив, щоб армію, під час війни, скоротити на 40 тисяч! Озброєння продавали, а для ЗСУ протягом 2-х років – жодного замовлення.

Постійна поява Єрмака на екранах ТБ, довжелезні інтервю (ВВС, Інтерфакс-Україна, Форбес, NYT та ін. ) в різних ЗМІ, супровід президента Зеленського на всі його закордонні подорожі, присутність при всіх перемовинах з міжнародними делеґаціями, включно з військовими, участь у нагородах героїв, зустрічі полонених, відвідини солдат на фронті, де телекамери обовязково показують Єрмака, очолення ним гуманітарки – викликає не подив, але багато запитань, чому «завгосп» пхається до ґенералів та лізе на фронт, коли у пезидента є охорона?

Окрім того, якщо журналісти величають Єрмака «віцепрезидентом», а критичні блоґери та політики – управителем України, то це дуже нагадує нам слова Гамлета, ґеніяльного твору Шекспіра: «Something is rotten in the state of Denmark. (Щось зігнило в Данській державі), що дуже пасує до сучасного стану управління державою Україна, в якій «зігнила» парламетсько-президентська республіка, в якій править ніким необраний, але призначений «завгосп». Газети неприпиняють писати про надзвичайні зусилля Єрмака організувати різні «міжнародні майданчики», щоб поговорити про мирний план Зеленського. Але більшою небезпекою як «необговорення» миру, є цілковита корупція, яка процвітає у Міністерстві оборони, кервником якого є обраний Єрмаком Резніков.

Балачки про «мирний план» є окозамилюванням, яке відволікає світову громадськість від покарання фашистського агресора РФ, який знехтував Статут ООН, одним із засновників якої була Українська РСР. Росія напала на Україну без найменшої причини, порушивши будапештський Меморандум про її суверенітет, цілісність та безпеку. То чому голова ОП Єрмак не організує мирні дебати про виведення військ країни-терориста з міжнародно визнаної української території?! Притім, готувати світ до переговорів з державою-терористом є нічим іншим, як спосорувати тероризм.

Саме недосвідченість Зеленського у міждержавних звязках стала для Єрмака отим павутинням брехні про «відпочинок», якою він може шантажувати свого шефа. У такий спосіб, головний брехач України Єрмак, зробив свого шефа підбрехачем, збагачуючи історичний фонд народних та літературних творів про брехача та підбрехача, брехача та побрехача.

Тому я не вірю брехунові, навіть якщо його віцепрезидентом величають.

3.8.2023 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа