Відкритий лист до Айвараса Абромавичуса*)

Святослав Караванський

Шановний пане міністре!

Коли я прочитав Вашу заяву про відставку, я не сумнівався ні в одному Вашому слові. Те саме мала відчувати кожна чесна людина, читаючи звернення чесної людини. У Вашому конкретному випадку, знаючи Ваше бажання помогти Україні в розбудові чесної европейської держави і знаючи Вашу чесну працю протягом року в Україні, чесна людина не потребуватиме ніяких додаткових доказів на підтверджень Ваших слів. Ви не могли мати якогось злочинного бажанння вигадати факти для очорнення когось. Така думка може зародитися тільки у нечесної особи. яка всіх людей міряє по своїй подобі. Кожен чесний суддя чи прокурор мусить саме так думати.

Тому мене здивував факт, що Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування фактів, описаних у Вашій заяві. З перебігу розслідування виглядає, що НАБУ не має до Вас довіри, а схиляється до перевірки Ваших фактів на детекторі брехні. Я не знаю чи маєте Ви адвоката. Але кожний чесний адвокат у Вашому випадку скаже Вам, що погоджуватися на перевірку Ваших слів на детекторі це процедура, яка принижує Вас і Вашу гідність, як чесну особу..

Це саме Ви мусите і заявити слідчим НАБУ. Наполягання слідчого органу на такій процедурі може викликати у Вас тільки підозру, що Ви маєте справу з корупційним слідчим органом, який діє на користь сил зла і хоче чесну людину представити суспільству як брехуна і наклепника.

У такій ситуації Ваш єдиний правильний хід чесної людини – це відмовитися від участи у нечесному розслідуванні з одночасним зверненням до іноземних посольств за моральною і юридичною допомогою.

Це єдино правильний крок у державі, де сили зла перебувають у владі і хочуть використати Вас для прикриття своєї корупційної практики у обкраданні українського народу.

Розслідування НАБУ – це ніщо інше як фарс, спрямований на очорнення Вашої чесної репутації.

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа