Відкритий лист віце президенту Джо Байдену після візиту в Україну

26 квітня 2014

Шановний Пан Віце Президент :

Дякуємо за вашу підтримку України , дипломатичну , економічну і тепер у військовому відношенні , хоча й символічно . Недавнє повідомлення про 20 мільйонів не смертельної військової допомоги повинно, принаймні , бути прикладом для наших союзників і підтримати тендітний але неприборканий дух України. Україна була підбадьорена вашою візиту і ознаками підтримки в інших сферах також.

На жаль Росію це не стримало і це не повинно нас дивувати. Стримування може прийти в цьому випадку , тільки якщо сама Росія відчує невпевненість і страх. Росія розуміє тільки силу і поважає тільки сильних . Символи губляться на росіян , особливо , росіян , так ворожо наставлених як Путін. З цієї причини , в центрі уваги сьогодні має бути військова допомога, яка дозволить Україні , щоб захистити себе і своїх сусідів реалістично.

Отже , ми і наші союзники повинні зробити значно більше. Ми намагаємось запевнити нових членів НАТО навколо України підтримкою повітряної оборони та військовослужбовців. Рівночасно, будь ласка , прошу зв’язатися з нашими давніми союзниками по НАТО, і попросити їх надати Україні, принаймні, символічну військову допомогу, хоча б не смертельну, якщо ви так вважаєте за краще. Я хотів би відзначити , що немає нічого несмертельного у російських намірах чи діях дотепер. У кожному разі, вся військова допомога, як це наша і наших союзників , повинні бути доставлені швидко , як часу дуже мало.

Враховуючи неминучість , а також поширеність російської загрози (загрозу відчуває не тільки Україна, а й сусіди України , які є членами НАТО) , мабуть , відповідний підхід в цей час було б звернутися до Президента призначити Україну званням Важливого Союзника Не-члена НАТО негайно і діяти з повною і необмеженою збройною допомогою. Моє розуміння від спілкування з членами Конгресу США по обидвох сторонах (у тому числі членів комітетів і підкомітетів , що займаються збройними силами) таке призначення для України було запропоновано Президентові безпосередньо окремими членами Конгресу і чекає його відповіді.

Цей тип дій матиме подвійний ефект, по-перше відправить набагато сильніше повідомлення Росії, що ми дуже серйозні в нашій рішучості, щоб стримати Росію з ведення війни проти світу і, по-друге дозволить Україні підготуватися адекватно і своєчасно до російського нападу, таким чином , запобігаючи подальшій російській агресії, можливо, навіть на території НАТО. Польща і країни Прибалтики висловили заклопотаність не тільки про Україну , але також про власну безпеку. Польща навіть послалася на статтю 5 статуту НАТО. Насправді, агресія Росії стала причиною для занепокоєння з боку світової спільноти.

Навіть власні пропагандисти або апологети Путіна не можуть заперечувати сумлінно , що сьогодні весь світ стурбований і виступає проти російської агресії . Це видно з конкретних дій, зроблених не тільки нами, але від риторики наших союзників по НАТО і європейських , а також всього світового товариства. Росія отримала офіційні закиди як на Раді Безпеки ООН і Генеральної Асамблеї. Росія зберегла зухвалість перед обличчям все-сторонньої критики , але ця поведінка тільки зробила Росію більшого ізгоя. У кінцевому рахунку, ми повинні скріпити риторику з боку наших союзників конкретними заходами.

Дійсна необмежена збройна допомога Україні під позначенням Важливого Союзника Не-члена НАТО заохотить інших союзників внести свій вклад. Ми повинні привести це не тільки, щоб допомогти українському народу, але, можливо , в кінцевому рахунку , щоб врятувати світ від такого збройного вибуху, якого світ не бачив досі. Враховуючи Ваші роки на державній службі , ніхто не має більше чутливості для передбачення, що може статися , коли обставини виходять з під контролю, а вони рухаються в цьому напрямку різко. Агресія Росії повинна бути зупинена зараз .

Дякую, пане віце -президент, за ваші зусилля. Ми звертаємося до вас , щоб допомогти підточити лідерство Америки в цій глобальній кризі і допомогти порадами Президенту як лідеру вільного і демократичного світу. Існує ніяких сумнівів , що ця криза України є історичною і величезного масштабу. Як американець, я дуже пишаюся керівництвом, що Америка проявляє до цих пір. Проте я очікую, нам робити більше.

З повагою ,

Аскольд С. Лозинський
український американець

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа