Український патріотизм і Московський патріархат

Тепер часто згадується у різних засобах інформації блаженніший Володимир Сабодан, що недавно упокоївся. Особливо багато чуємо про його українськість і патріотизм…
Звичайно, це добре, що про покійного говориться лише добре й гарне. Так і має бути. Кожна нормальна людина має і позитивні, й негативні сторони. Згадуймо позитив! Багато правильних сентенцій висловлював Володимир Сабодан. Але…
Але мене дивують акценти. Весь час підкреслюється, яким патріотом був блаженніший Володимир Сабодан. І саме тут у мене виникає великий сумнів, подив і спротив. Не можу прийняти, що український патріот служив Московській Церкві – Церкві, яка ще з епохи Сталіна засвідчила, що більше служить безбожній владі, ніж Господу Богу.
Багато з нас ще добре пам’ятають, спостерігали, як ця Церква на догоду московському комуністичному режиму завзято нищила Українську Греко-Католицьку Церкву, як виконувала злочинні задуми Кремля та сприяла репресіям і фізичному знищенню численних українських священиків, монахів, мирян. Чи думали при цьому священослужителі тієї Церкви про Господа Бога та Його Заповіді?!
Священослужителі, які мали обов’язок не лише проповідувати любов до ближніх, а й показувати приклад у цьому, демонстрували ненависть до Української Церкви, її вірних і всього українського.
І надалі демонструють це! Діючи в Україні, підтримують тих, хто хоче її розколоти…
У наш драматичний час великої небезпеки для України українці масово звертаються до Господа Бога, спільно просять захистити Україну від знахабнілого підлого загарбника. Відрадно, що в цьому всенародному проханні об’єднуються віруючі (і не дуже віруючі) різних Церков і конфесій. Спільно моляться за Україну. Всі, за винятком Української Православної Церкви Московського патріархату. Більше того, появляються свідчення, що служителі цієї Церкви моляться за терористів, а українську владу поливають брудом.

Для прикладу, читаю в Інтернеті, що “Місцеблюститель київської митрополичої катедри УПЦ МП митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій закликав українських військових до зради присязі на вірність народу України. Це заклик до порушення законів України тимчасовий Глава УПЦ МП зробив в інтерв’ю одіозному українофобу Васілію Анісімову. Під виглядом християнської проповіді митрополит Онуфрій закликав українських військових православного віросповідання не стріляти в терористів, яких митрополит назвав православними ополченцями, цим самим закликаючи їх до порушення присяги за яке вони, військові, мали би відповідати перед військовим трибуналом”.

Доки це терпітимемо?!
Я, як християнка, не закликаю знищити цю структуру, як вони колись нищили Українську Греко-Католицьку та Українську Автокефальну Церкви, але нашим обов’язком є заборонити в нашій Державі таку ворожу структуру.
Натомість чуємо постійну прославу представника УАЦ МП…

img-20140427221736-496

Отож виникає велике запитання: чому так переконується нас, що можна служити Московській Церкві і бути українським патріотом? Це ж кричущий нонсенс! Але комусь потрібно вбивати в голові українців, що в Московській Церкві є українські патріоти. Не лише московські політики, а й московські священослужителі мріють панувати в Україні?!
Подумаймо над цим. І знайдімо як відповідь, так і припис, як мають поступати ті, хто вважає себе українськими патріотами!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа